Ezt a sütit egy angol honlapon láttam. Sajnos angolul nem tudok ezért a fiam fordította le receptet. Aztán a recept elolvasása úgy döntöttem , hogy én ezt mégse így csinálnám meg. Egyrést nem csak epreset hanem almásat is csináltam másrészt ..............
Szóval az én pitém hozzávalói:
Pitetészta
20 dkg liszt
10 dkg margarin
1 csipet só
2,5 dkg cukor
1 egész tojás
1 evőkanál tej
fahéj ízlés szerint ha almás pitét csinálunk
Töltelék
1/2 kg eper ( vagy alma) ( vagy szerintem bármilyen gyümölcs )
10 dkg cukor ( én többet tettem bele és nagyon édes lett)
2: 1 - ben zseléfix
1 teáskanál zselatin
Szívecskék a tetejére
Mirelit leveles tészta
I db tojás a lekenéshez és nagy szemű kristálycukor
Pitetészta elkészítése: Egy tálba szitáljuk a lisztet , beletesszük a sót, elmorzsoljuk benne a margarint., majd eldolgozzuk benne a tojást és a cukrot, hozzáadunk egy evőkanál tejet. Jól összedolgozzuk, folpakkba csavarjuk és 1-2 órára hűtőbe tesszük. ( az enyém három órát pihent , mert el kellett mennem a hegyre) . A hűtőből kivéve belenyomkodjuk egy pitesütőbe , vagy én pl. a jénai tál tetejébe ami kb. 2 -3 cm magas. 200 fokon 10 percig sütjük a sütőbe. Ezután míg tesszük bele a tölteléket.
Az eper vagy alma töltelék : a gyümölcsöt földaraboljuk és föltesszük a cukorral főni . beletesszük a zseléfixet és a zselatint
Nem kell agyon főzni csak éppen annyira hogy levet engedjen. ( mondjuk forrásig).
Ezt a masszát öntjük a pitére. Én nagyon féltem , hogy eláztatja majd a pite tésztát , de nem . Szerintem azért nem , mert előre sütöttem !!!
Ezután jönnek rá a felengedett , vékonyra kinyújtott leveles tészta szívecskék. Lekenjük felvert tojással és megszórjuk a nagy szemű cukorral .
Ha ez is kész akkor 200 fokon mehet vissza a sütőbe kb. 20 percre. Ha szépen pirul már kész is .
Almás !!!!
Epres!!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése