Betyár szelet ahogy én csinálom.
1 kg sertés comb
1 szál lángolt ( paraszt ) kolbász
20 dkg füstölt főtt császárszalonna
1 db vöröshagyma
15 dkg párizsi
15 dkg reszelt sajt
só
bors
panírozáshoz liszt, tojás zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Elkészítjük a tölteléket: a kolbászt , a szalonnát a hagymát a
párizsit apró darabokra vágjuk.A sajtot lereszeljük és az egészet
összekeverjük.
A húst felszeleteljük és kikloffoljuk. Sózzuk borsozzuk. A szelet
húsokat kiterítjük és az egyik felére ráhalmozzuk a tölteléket. A
másik felét ráhajtjuk úgy hogy befedje a tölteléket. A széleit
lenyomkodjuk.
Bepanírozzuk.és forró olajban kisütjük. Én sütőben tepsibe
sütöm kevés olajon és ha már szépen pirul az alja akkor
megforgatom. Burgonyával vagy zöldség körettel tálaljuk.


1 kg sertés comb
1 szál lángolt ( paraszt ) kolbász
20 dkg füstölt főtt császárszalonna
1 db vöröshagyma
15 dkg párizsi
15 dkg reszelt sajt
só
bors
panírozáshoz liszt, tojás zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Elkészítjük a tölteléket: a kolbászt , a szalonnát a hagymát a
párizsit apró darabokra vágjuk.A sajtot lereszeljük és az egészet
összekeverjük.
A húst felszeleteljük és kikloffoljuk. Sózzuk borsozzuk. A szelet
húsokat kiterítjük és az egyik felére ráhalmozzuk a tölteléket. A
másik felét ráhajtjuk úgy hogy befedje a tölteléket. A széleit
lenyomkodjuk.
Bepanírozzuk.és forró olajban kisütjük. Én sütőben tepsibe
sütöm kevés olajon és ha már szépen pirul az alja akkor
megforgatom. Burgonyával vagy zöldség körettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése