Cézár- saláta
Hozzávalók:
Saláta:
1 fej jégsaláta csíkokra vágva
10 dkg bacon szalonna csíkokra vágva
30 dkg hideg sült sertés hús ( vagy csirke , pulyka )
csíkokra vágva
1 db kigyóuborka, meghámozva , kockára vágva
Salátaöntet:
2 derezd fokhagyma, összezúzva
8 evőkanál majonéz
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál mustár
2 dl főzőtejszín
só, őrölt fehér bors, majoránna, bazsalikom, petrezselyem
( aprítva) ízlés szerint.
Díszítés:
reszelt trappista sajt, paradicsom
Elkészítés:
Az öntethez összekeverjük a majonézt a citromlével,
mustárral és végül a főzőtejszínnel. Ehhez adjuk az
összezúzott fokhagymát és a fűszereket.
A tál aljára tesszük a salátacsíkokat és az uborka kockákat.
Erre megy a szalonnacsíkok és a sült hús csíkok.
A tetejére tesszük a dresszinget. megszórjuk reszelt sajttal
és paradicsom cikkel díszíthetjük.
Hagyjuk állni kb 1 órát., hogy összeérjen.
Pirítós kenyérrel fogyaszthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése