Hozzávalók :
A tésztához:
2 csomag gesztenyemassza
50 dkg darált kelsz
15 dkg margarin
10 dkg cukor
1 dl rum vagy rumaroma ízlés szerint
3-4 evőkanál barack lekvár
Krém:
2 csomag vaníliás puding
2 csomag csokoládé puding
12 dl tej
30 dkg margarin
25 dkg porcukor
Kell még 1-2 csomag babapiskóta ( kérdés mennyi van egy csomagban)
kevés tej ( amibe megforgatjuk a babapiskótákat)
Capuccino por ( a tejbe bele)
egy kis amarettó ( ez ki is maradhat, de nagyon finom lesz tőle)
3 dl Hullala vagy valamilyen másik cukrász tejszín
A gesztenyét , a kekszet, a lágy margarint, a cukrot, a rumot és a lekvárt jól összedolgozzuk összegyúrjuk. és nyomkodjuk egy kb -es nagyságúra . Ez kb. olyan 1-2 cm vastag lesz.
A csokoládé és a vanília pudingot 6-6 dl tejben felfőzzük sűrűre, majd hagyjuk kihűlni.
A margarint a porcukorral habosra keverjük majd felét a vaníliás a másik felét a csokis pudinghoz adjuk.
A vaníliás krémet rákenjük a gesztenyés alapra, erre rakjuk az amarettós tejben megáztatott babapiskótát majd rákenjük a csokis pudingot.
A tetejére kerül a felvert tejszín.
Hűtőben legalább egy éjszak hagyjuk pihenni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése