2013. február 20., szerda

Gesztenyés kocka

Gesztenyés kocka

Hozzávalók :

A tésztához:
2 csomag gesztenyemassza
50 dkg darált kelsz
15 dkg margarin
10 dkg cukor
1 dl  rum  vagy rumaroma ízlés szerint
3-4 evőkanál  barack lekvár

Krém:

2 csomag vaníliás puding
2 csomag  csokoládé puding
12 dl tej
30 dkg margarin
25 dkg  porcukor

Kell még 1-2 csomag babapiskóta  (  kérdés mennyi  van egy csomagban)
kevés tej ( amibe  megforgatjuk a babapiskótákat)
Capuccino por (  a tejbe   bele)
egy kis  amarettó ( ez ki is maradhat, de nagyon finom lesz  tőle)
3 dl Hullala  vagy  valamilyen  másik  cukrász tejszín

A gesztenyét , a kekszet, a lágy margarint, a cukrot, a rumot és a lekvárt  jól összedolgozzuk összegyúrjuk. és nyomkodjuk   egy  kb  -es  nagyságúra . Ez  kb.  olyan 1-2 cm vastag lesz.
A csokoládé és a vanília pudingot  6-6 dl  tejben felfőzzük  sűrűre, majd hagyjuk kihűlni.
A  margarint a porcukorral habosra keverjük   majd  felét a vaníliás  a másik felét a csokis pudinghoz adjuk.
A  vaníliás krémet rákenjük a gesztenyés alapra, erre rakjuk az amarettós tejben  megáztatott  babapiskótát majd  rákenjük a csokis pudingot.
A tetejére kerül a felvert  tejszín.
Hűtőben  legalább egy éjszak hagyjuk pihenni.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése