2013. február 26., kedd

Töltött kenyér

Töltött kenyér

A minap  láttam  a facebook-on keringeni egy képet ami  egy töltött cipót 

 ábrázolt   recepttel együtt.

Úgy gondoltam  hogy valami  hasonlót én is tudnék  csinálni  és  remélhetőleg

 ízlene is  mindenkinek  aki  megkóstolja.

Hát  az én töltött kenyerem ilyen lett::




És  hát  így készült.

Hozzávalók:

1 db  1/2 kg-os kenyér
70-80 dkg savanyított káposzta ( ezt én a COOP-ba vettem.  Dobozos )
20 dkg füstölt tarja 
15 dkg  füstölt kolbász
20 dkg  füstölt kolozsvári szalonna 
1  jó nagy fej hagyma
Kicsi  bors. esetleg  só ízlés szerint( ez el is maradhat  , mert  a szalonna elég sós)
olaj
4 db  keményre  főtt tojás


Föltettem a karikára  vágott hagymát  a kissé kicsavart káposztával együtt kevés

 olajon  sülni.

Mikor  már  kicsit  megdinsztelődött  akkor  bele tettem  a kockára vágott tarját,        

 a felkarikázott kolbászt  és  a csíkokra vágott szalonnát. Összesütöttem  az egészet, 

 kicsit  borsoztam. 

A kenyér tetejét levágtam.  A kenyér  belsejéből  kiszedtem a kenyér belet és a 

félbevágott tojással  körbebéleltem az oldalát . Ezután megtöltöttem  a kicsit  már  

kihűlt káposztás egyveleggel.

Rátettem a  kenyér  levágott " kalapját!  Becsomagoltam  alufóliába és  200 fokra

 betettem  a sütőbe 15 percre.

Ezután hagytam az alufóliában kihűlni. 

Ezt este  célszerű megcsinálni  és  másnap  ehető. Én  hidegen ettem  de  volt aki

 megmelegítette. 

 Mindkét  formában  finom.  

Apropó , hogy mi lett a kenyér  kiszedett belével???   Hát ez a töltelék  kicsit  több lett

mint ami a kenyérbe belefért  így  még  melegen  azonnal  meg lett éve a kenyérbéllel  !!!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése