2013. május 28., kedd

Oreo keksz

Oreo Keksz  házilag

Hozzávalók a kekszhez :
50 dkg  liszt
25 dkg  holland  kakaó( mert  az  jó  sötét  kakaó )
2 kávéskanál szódabikarbóna
1 teáskanál  sütőpor
25 dkg porcukor
25 dkg  vaj
2 db tojás


A krémhez:
5 dkg  vaj
25 dkg porcukor
4 evőkanál tejszín
1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítjük a krémet. A  vajat  habosra keverjük a cukorral  és a vanília kivonattal. kanalanként hozzákeverjük a tejszínt, majd a krémet a felhasználásig  hűtőbe tesszük.
A lisztet összekeverjük a  kakaóval, a szódabikarbónával a sütőporral   pici  sóval. A  vakjat  habosra keverjük a cukorral  majd hozzáütjük a tojásokat is hozzáütjük.
Addig  keverjük  míg simává  egyneművé  válik. Hozzáadjuk a lisztes keveréket  és a gyúrófejes robotgéppel kisebb, majd  nagyobb fokozaton fényes  sima tésztává  gyúrjuk. kisebb adagokba nem  túl  vékonyra  nyújtjuk. 4 cm-es  pogácsaszaggatóval  (  vagy  pohárral) kiszaggatjuk.
A felénél a  körök  tetejét  egy kisebb kiszúróval megnyomjuk ( ez  lesz  a minta ).Sütőpapíros lemezen  160 C° - on 8 percig  sütjük.  nem szabad  nagyon  átsütni !!!! Azonnal  kiszedjük  és  kihűtjük.
A krémet  kivesszük a hűtőből  és  összeragasszuk  vele  a két  kekszet. ( kb. 1 teáskanál  krémmel ).
Visszatesszük  a hűtőbe  hogy a krém  szilárduljon .




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése