Oreo Keksz házilag
Hozzávalók a kekszhez :
50 dkg liszt
25 dkg holland kakaó( mert az jó sötét kakaó )
2 kávéskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
25 dkg porcukor
25 dkg vaj
2 db tojás
só
A krémhez:
5 dkg vaj
25 dkg porcukor
4 evőkanál tejszín
1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítjük a krémet. A vajat habosra keverjük a cukorral és a vanília kivonattal. kanalanként hozzákeverjük a tejszínt, majd a krémet a felhasználásig hűtőbe tesszük.
A lisztet összekeverjük a kakaóval, a szódabikarbónával a sütőporral pici sóval. A vakjat habosra keverjük a cukorral majd hozzáütjük a tojásokat is hozzáütjük.
Addig keverjük míg simává egyneművé válik. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és a gyúrófejes robotgéppel kisebb, majd nagyobb fokozaton fényes sima tésztává gyúrjuk. kisebb adagokba nem túl vékonyra nyújtjuk. 4 cm-es pogácsaszaggatóval ( vagy pohárral) kiszaggatjuk.
A felénél a körök tetejét egy kisebb kiszúróval megnyomjuk ( ez lesz a minta ).Sütőpapíros lemezen 160 C° - on 8 percig sütjük. nem szabad nagyon átsütni !!!! Azonnal kiszedjük és kihűtjük.
A krémet kivesszük a hűtőből és összeragasszuk vele a két kekszet. ( kb. 1 teáskanál krémmel ).
Visszatesszük a hűtőbe hogy a krém szilárduljon .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése