Hozzávalók :
3 db Ostyalap
a tejszínes töltelékhez:
1 dl dl tejszín
10 dkg cukor
10 dkg vaj
10 dkg tejpor ( sovány )
vanília kivonat
elkészítése :
A tejszínt a cukorral felforraljuk . A vajat habosra keverjük és hozzáadjuk a már kihűlt tejszínhez.
Hozzáadjuk a tejport és a vanília kivonatot .
nutellás krém:
10 dkg vaj
10 dkg nutella
1 evőkanál kakaó
15 dkg pirított sótlan mogyoró apróra vágva ( A sótlan mogyorót mi pirítjuk meg lassú tűzön egy serpenyőben olaj nélkül !!!!)
elkészítése:
A vajat és a nutellát habosra keverjük majd hozzáadjuk a többi hozzávalót.
Az ostyalapra először a nutellás krémet kenjük erre ostyalapot teszünk majd a tejszínes krémet és ismét ostyalap. Másnapig lenyomatva hűtőbe tesszük . Másnap tehetünk rá csokimázat. Én a csokimázat úgy csinálom hogy étcsoki tortabevonó 10 dkg -os gőz fölött felolvasztva és hozzá keverek 2 evőkanál étolajat . Ezt kenem a knoppers tetejére . Mielőtt teljesen megkötne késsel a csoki részt a felvágás helyén bevagdosom , hogy ne törjön szeleteléskor .
Nah ezt megkóstolnám egyszer!!!
VálaszTörlés