2013. május 28., kedd

Mákos guba torta

Mákos guba torta 

Hozzávalók : 5  db másnapos  kifli, 7  evőkanál  darált  mák,  3  evőkanál  cukor, 7  dl tej, 2  db alma reszelve , 3 dl  tejszín ( hulala vagy  cukrásztejszín), 3-4  evőkanál  lekvár (  én  eperlekvárt  vagy  áfonya lekvárt  szoktam használni )
vaj, zsemlemorzsa. Díszítéshez  én  csoki  leveleket  vettem  , de  díszíthetjük  a magunk  fantáziája szerint .

A  kifliket  vékony karikára vágjuk. A tejet a cukorral  felforraljuk  és a kiflikre  öntjük. Közbe  kevergetjük . Ha a tejet  beitta belekeverjük a darált  mákot és a reszelt almát.
Egy 26 cm-es tortaformát  kivajazunk meghintjük  zsemlemorzsával, és beleöntjük a keveréket. 180C°-on 20-30 percig  sütjük. Hagyjuk  kihűlni.  ha kihűlt a tortaformát eltávolítjuk  róla  elmossuk  és  visszatesszük  a tortakarikát  a tésztára. A  tejszínhabot  felverjük a folyós  lekvárt  beleforgatjuk és a tészta tetejére kenjük. 2-3 órára  hűtőbe tesszük. Díszítjük. 
-

























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése