Mákos guba torta
Hozzávalók : 5 db másnapos kifli, 7 evőkanál darált mák, 3 evőkanál cukor, 7 dl tej, 2 db alma reszelve , 3 dl tejszín ( hulala vagy cukrásztejszín), 3-4 evőkanál lekvár ( én eperlekvárt vagy áfonya lekvárt szoktam használni )
vaj, zsemlemorzsa. Díszítéshez én csoki leveleket vettem , de díszíthetjük a magunk fantáziája szerint .
A kifliket vékony karikára vágjuk. A tejet a cukorral felforraljuk és a kiflikre öntjük. Közbe kevergetjük . Ha a tejet beitta belekeverjük a darált mákot és a reszelt almát.
Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk meghintjük zsemlemorzsával, és beleöntjük a keveréket. 180C°-on 20-30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. ha kihűlt a tortaformát eltávolítjuk róla elmossuk és visszatesszük a tortakarikát a tésztára. A tejszínhabot felverjük a folyós lekvárt beleforgatjuk és a tészta tetejére kenjük. 2-3 órára hűtőbe tesszük. Díszítjük.
vaj, zsemlemorzsa. Díszítéshez én csoki leveleket vettem , de díszíthetjük a magunk fantáziája szerint .
A kifliket vékony karikára vágjuk. A tejet a cukorral felforraljuk és a kiflikre öntjük. Közbe kevergetjük . Ha a tejet beitta belekeverjük a darált mákot és a reszelt almát.
Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk meghintjük zsemlemorzsával, és beleöntjük a keveréket. 180C°-on 20-30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. ha kihűlt a tortaformát eltávolítjuk róla elmossuk és visszatesszük a tortakarikát a tésztára. A tejszínhabot felverjük a folyós lekvárt beleforgatjuk és a tészta tetejére kenjük. 2-3 órára hűtőbe tesszük. Díszítjük.
-
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése