2013. május 28., kedd

Karamellás Sport szelet

Karamellás  sport  szelet  sütés  nélkül 

Az alaphoz:

  • 25 dkg szögletes háztartási  keksz
Az áztatáshoz:
  • 1,5 dl tej
  • 2 ek cukor
  • fél dl rum/ 1 ek rumaroma/ fél dl kávé
 krémhez:
  • 1 l tej
  • 0,5 l Hulala  ( vagy  cukrász  tejszín )
  • 4 db nagy "Sport Szelet" csokoládé 

  1. A háztartási kekszet édesített tej és kávé vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk,
  2. Egy  közepes méretű, magas falú tepsit kirakunk vele úgy, hogy mindenhol fedje a tepsi alját.
  3. A karamellás pudingport kevés hideg tejben elkeverjük, ízesítjük cukorral, és a többi tejben felfőzzük, hogy jó sűrű legyen (a zacskón olvasható utasítás szerint járunk el), és még forrón a kekszre öntjük.
  4. A  fél l Hulalát habbá verjük, és a 3/4 részét a karamellpuding tetejére tesszük, ha már kihűlt a pudingkrém.
  5. A maradék Hulalába beletesszük a Sport szeleteket felolvasztva. Én  gőz  fölött olvasztottam. Próbáltam  mikróban , de  ott nagyon  hamar  karamellizálódik. Szerintem  biztonságosabb gőz  fölött    Ez kerül a tetejére.
  6. Hűtőbe tesszük, másnap fogyasztható.





1 megjegyzés: