2012. szeptember 29., szombat

Hólabda

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 40 dkg porcukor
  • 8 evőkanál forró víz
  • 8 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaó
  • A krémhez:
  • 1/2 l tej
  • 5 evőkanál liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • kókuszreszelék

Elkészítés:

A porcukrot kikavarjuk a forró vízzel, egyenként hozzáadva a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd a cukros masszához adjuk, végül óvatosan beleforgatom a tojásfehérjékből vert habot. Zsírozott tepsibe simítjuk, és mint a piskótát, tűpróbáig sütjük.
Krém: A tejből és lisztből pépet főzünk, kihűtjük, majd hozzáadjuk a porcukorral habosra kavart vajat. A tésztát két lapba vágjuk, majd egy fánkszúróval korongokat szúrunk belőle. Kettőt-kettőt a krémmel összeragasztunk, majd bevonjuk a krémmel, és kókuszreszelékbe forgatjuk.

Megjegyzés:

Kókusz csak az oldalán legyen. Kissé időigényes, de nagyon mutatós és finom sütemény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése