2012. szeptember 30., vasárnap

Tiramisu kehelyben


Tiramisu kehelyben

Kehely :
Hozzávalók:  10 dkg cukor, 10 dkg liszt, 10 dkg olvasztott vaj, 2 db tojás 
( na én ezt dupla adagba szoktam csinálni).
Az összes hozzávalót összekeverem és tapadás mentes  sütőedényben kb 10-15 cm átmérőjű kerek vékony lapot kenünk. Sütőben ( serpenyőben) egyesével addig sütjük míg el nem kezd kicsit pirulni.  Ha megsült még forrón  egy formára tesszük  és egy hasonló formát  húzunk rá. Egy perc múlva már le is vehetjük a formáról. hagyjuk kihűlni.

Tiramisu:
Hozzávalók: 25 dkg mascarpone krémsajt, 3 tojás, 3 evőkanál cukor,1 csomag babapiskóta  2 dl  fekete kávé, 2 dl tej, 1 cs van. cukor, 3 -4 evőkanál amarettó likőr, kakaópor.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 2 evőkanál cukorral és a van. cukorral habosra keverjük . Hozzáadjuk a mascarponet és az amarettó likőrt, majd kemény habbá verjük. A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük és óvatosan  a krémhez keverjük. ( fakanállal). A kávét tejet kevés cukorral összekeverjük  ( én ebbe is szoktam tenni egy kis amarettót) . Ebbe áztatjuk a babapiskótát . Ne ázzon át teljesen de jól szívja  meg magát.
Ezután fogjuk a kelyheket   és egy kis krémet kenünk alulra.  (Tényleg csak egy kicsit,  nehogy  átázzon a kehely a piskótától. ) Teszünk  bele egymás mellé a piskótából, aztán krémet, majd újra piskótát és megint krémet. A tetejét megszórjuk kakaóporral ( nem cukros! ). Nem kell hűtőbe tenni, mert az íze így selymesebb.  (Természetesen ha  meleg van   és nem fogyasszuk el azonnal akkor  muszáj hűtőbe tenni)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése