Tiramisu kehelyben
Kehely :
Hozzávalók: 10 dkg cukor, 10 dkg liszt, 10 dkg olvasztott vaj, 2 db tojás
( na én ezt dupla adagba szoktam csinálni).
Az összes hozzávalót összekeverem és tapadás mentes sütőedényben kb 10-15 cm átmérőjű kerek vékony lapot kenünk. Sütőben ( serpenyőben) egyesével addig sütjük míg el nem kezd kicsit pirulni. Ha megsült még forrón egy formára tesszük és egy hasonló formát húzunk rá. Egy perc múlva már le is vehetjük a formáról. hagyjuk kihűlni.
Tiramisu:
Hozzávalók: 25 dkg mascarpone krémsajt, 3 tojás, 3 evőkanál cukor,1 csomag babapiskóta 2 dl fekete kávé, 2 dl tej, 1 cs van. cukor, 3 -4 evőkanál amarettó likőr, kakaópor.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 2 evőkanál cukorral és a van. cukorral habosra keverjük . Hozzáadjuk a mascarponet és az amarettó likőrt, majd kemény habbá verjük. A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a krémhez keverjük. ( fakanállal). A kávét tejet kevés cukorral összekeverjük ( én ebbe is szoktam tenni egy kis amarettót) . Ebbe áztatjuk a babapiskótát . Ne ázzon át teljesen de jól szívja meg magát.
Ezután fogjuk a kelyheket és egy kis krémet kenünk alulra. (Tényleg csak egy kicsit, nehogy átázzon a kehely a piskótától. ) Teszünk bele egymás mellé a piskótából, aztán krémet, majd újra piskótát és megint krémet. A tetejét megszórjuk kakaóporral ( nem cukros! ). Nem kell hűtőbe tenni, mert az íze így selymesebb. (Természetesen ha meleg van és nem fogyasszuk el azonnal akkor muszáj hűtőbe tenni)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése