Májas buci ( ahogy én csinálom)
Hozzávalók a tésztához : 25 dkg liszt, 1 nagyobb méretű főtt burgonya, 1 evőkanál olaj, 1.5 dl tej, 2.5 dkg élesztő, 1 kiskanál só
25 – 30 dkg csirkemáj, kolozsvári szalonna 12 vékony szelet
A lekenéshez : 1 db tojássárgája
A kb. 2 – 3 cm-es csirkemáj darabkákat tekerjük be egy szalonna szeletbe és sütőben süssük meg.
Hagyjuk a szalonnás májat kihűlni.
Közben elkészítjük a tésztát. A főtt burgonyát törjük össze.
A fél dl tejben az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral. Ezután a tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és kelesszük a tésztát a duplájára.
Ha a tészta megkelt nyújtsuk téglalap alakúra és egy kör alakú ( kb. 8 cm átmérőjű ) szaggatóval szaggassunk a tésztából 12 db-ot.
A muffin tepsit jól vajazzuk ki! A kiszaggatott tésztáinkba tegyük bele a szalonnás májat úgy, hogy az összeillesztés alulra kerüljön és tegyük a muffin sütőbe. Ha egy kicsit nagyobb lenne a máj darabka a kelleténél akkor nyugodtan vágjunk le a végeiből. Kenjük le az elkészült bucikat tojássárgájával, és szórjuk meg lenmaggal. Előmelegített sütőben 170 - 180 fokon süssük készre, kb. 15 – 20 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése