Marlenka
Már hetek óta készülök rá hogy megpróbáljam. Megsütöttem. Finom lett. Remélem másoknak is sikerül.
Hozzávalók:
- a krémhez:
3-4 evőkanál méz, 34 d cukrozott sűrített tej ( két tubus ), 1 kiskanál rum, 6-8 dkg sózatlan mogyoró( durvára darálva), 30 dkg RÁMA sütőmargarin.
- a tepsi kikenéséhez:
2 dkg margarin, finomliszt
- a tésztához:
34 dkg liszt, fél kiskanál mézes sütemény fűszerkeverék, 1 csomag sütőpor, 2 csomag vaníliás cukor, 24 dkg kristálycukor, 6 db tojás, 12 dkg RÁMA sütőmargarin
- a tetejére:
4-dkg durvára darált sózatlan mogyoró , 2 evőkanál méz
A tésztához a tojások sárgáját a kétféle cukorral 4-5 percig fehéredésig keverjük. A megolvasztott , de már nem meleg margarint belecsorgatjuk. A sütőport a mézes füszerkeveréket összekeverjük a liszttel, és az előzőekhez adjuk, majd beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét.
A massza felét egy kikent, lisztezett gáztepsibe simítjuk. Vékony lesz , de asütőportól majd megnő. Előmelegített sütőbe ( Légkeverés 165 fok alsó felső sütő 180 fok ) 10-12 percig sütjük. A másik felével a masszának ugyanígy járunk el.
A töltelékhez a sűrített tejet serpenyőbe tesszük és közepes lángon addig főzzük míg be nem sűrűsödik és a benne levő cukor világosbarnára nem festi. Hűlni hagyjuk.
A puha margarint először magában keverjük habosra majd apránként hozzáadjuk a kikevert sűrített tejet. Mézzel, rummal, mogyoróval ízesítjük.
A kisült lapokat félbevágjuk majd a krémmel egymásra rétegezzük úgy, hogy a tetejére is jusson.. A tetejét megszórjuk durvára őrölt mogyoróval majd vékonyan mézet csurgatunk rá. Letakarva hagyjuk összeérni és bepuhulni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése