2012. szeptember 30., vasárnap

Marlenka


Marlenka

Már hetek óta  készülök rá hogy megpróbáljam. Megsütöttem. Finom lett. Remélem másoknak is  sikerül.
Hozzávalók:
- a krémhez:
3-4 evőkanál  méz, 34 d cukrozott sűrített tej ( két  tubus ), 1 kiskanál rum, 6-8 dkg sózatlan  mogyoró( durvára  darálva), 30 dkg RÁMA  sütőmargarin.
- a tepsi kikenéséhez:
2 dkg margarin, finomliszt
- a tésztához:
34 dkg liszt, fél kiskanál mézes sütemény fűszerkeverék, 1 csomag sütőpor, 2 csomag vaníliás cukor, 24 dkg kristálycukor, 6 db tojás, 12 dkg RÁMA  sütőmargarin
- a tetejére:
4-dkg durvára darált sózatlan mogyoró , 2 evőkanál méz

A tésztához a tojások sárgáját a kétféle cukorral 4-5 percig fehéredésig keverjük. A megolvasztott , de már nem meleg margarint belecsorgatjuk. A sütőport  a mézes füszerkeveréket összekeverjük a liszttel,  és  az előzőekhez  adjuk, majd beleforgatjuk  a habbá vert tojásfehérjét.
A massza felét egy kikent, lisztezett  gáztepsibe simítjuk. Vékony lesz , de  asütőportól majd megnő. Előmelegített sütőbe ( Légkeverés 165 fok  alsó felső  sütő 180 fok ) 10-12 percig sütjük.  A másik felével a masszának ugyanígy járunk el.
A töltelékhez  a sűrített tejet serpenyőbe tesszük  és közepes lángon addig főzzük  míg be nem sűrűsödik és a benne levő cukor világosbarnára nem festi. Hűlni hagyjuk.
A puha margarint először  magában keverjük  habosra majd  apránként hozzáadjuk a kikevert sűrített tejet. Mézzel, rummal, mogyoróval ízesítjük.
A kisült lapokat félbevágjuk majd  a krémmel egymásra rétegezzük úgy, hogy a tetejére is jusson.. A tetejét megszórjuk  durvára őrölt mogyoróval majd  vékonyan mézet csurgatunk rá. Letakarva hagyjuk összeérni és bepuhulni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése