Vargánya gomba
Hozzávalók a kalaphoz : |
50 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg porcukor, 3 dkg kakaópor, 1 csomag vaníliás cukor, 2,5 dl tej, rum vagy rumaroma A krémhez : 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 tojássárgája A csoki bevonathoz : 1 tábla tortabevonó csoki, 3 -4 evőkanál olajjal, A szárához : 1 csomag babapiskóta, kókuszreszelék, kevés tej |
Elkészítés: |
A darált kekszet 20 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, kakaóval, a rummal és a tejjel jól összegyúrjuk. Egy kb. 6 cm átmérőjű merőkanalat vagy teaszűrőt porcukorral kihintünk, majd a kész masszát belenyomkodjuk. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, kevés étolajat adunk hozzá, és a fejeket belemártogatjuk vagy ecsettel „ megfestjük”. Míg elkészítjük a krémet és a szárakat tegyük be dermedni a hűtőbe. A margarint a porcukorral és a tojássárgájával keverjük habosra. A babapiskótákat törjük félbe. A lapos oldalukat kenjük be a krémmel és ragasszuk összes a félbetörött piskótákat. Így kapjuk meg a gombaszárakat. Ezután mártsuk vagy ecsettel kenjük be egy kis tejjel a gombaszárakat és forgassuk meg őket kókuszreszelékben. A megdermedt kalapokat egy kis krémmel és / vagy olvasztott csokival illesszük össze a szárral. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése