2012. szeptember 30., vasárnap

Hústorta


Hústorta

A barátnőm mindig csodálatosabbnál csodálatosabb tortákat  süt. Ma úgy gondoltam  eggyel én is megpróbálkozom. No ez egészen más  mint az övé és még csak nem is sütemény.
HIHIHIHI!!

Hozzávalók:
  • 3/4 kg csirkemell
  • 20 dkg szeletelt sonka
  • 30 dkg trappista sajt
  • 30 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 tojás
  • 5-6 ek liszt
  • bors

  1. A csirkemellet vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk,  majd lisztbe és a tojásba forgatjuk.
  2. A  sajtot lereszeljük.
  3. A szalonnával körkörösen kirakunk egy tűzálló tálat, úgy, hogy a szalonnacsíkok túllógjanak az edény szélén.
  4. A szalonnára egy adag reszelt sajtot rétegezünk, erre kerül a csirkemell, majd a sonkaszeletek, aztán ismét jöhet a sajt. A hozzávalókat addig rétegezzük, míg el nem fogynak.
  5. Előmelegített sütőben, 1 óra alatt készre sütjük.
  6. Ha elkészült egy tányérra borítjuk.
Én hőlégkeveréses sütőben  170 fokon  sütöttem.
Hát ilyen lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése