2012. szeptember 30., vasárnap

Képviselőfánk


Képviselőfánk

Hozzávalók:

20 dkg liszt10 dkg vaj5 tojás2 dl vízcsipet só
Ezután jöhet a krém.
Sárga krém:
Egy edénybe felteszem a vizet forrni egy csipet sóval és a vajjal. Ha forr a víz és elolvadt a vaj, hozzáadom a lisztet (egyben) és egy fakanállal addig keverem, míg összeáll. Ez kb. 2 perc. Leveszem a tűzről és jól elkeverem az egyenként hozzáadott tojásokkal. Ha van kedvem, a masszával megtöltöm a habzsákomat és csinos halmocskákat nyomok a sütőlemezre. Ha nincs kedvem habzsákozni, egyszerűen kiadagolom kanállal a tésztát a sütőlemezre. Kb 6-8 cm-re egymástól érdemes elhelyezni a halmocskákat, melyeket 180 fokra előmelegített sütőbe teszem és 15 percig nem nyitom ki a sütőt, nehogy összeessenek a fánkok. 15 perc után mérséklem a tüzet 150 fokra és még 5-8 percig sütöm, míg szép piros, mosolygós, ropogós fánkocskákat kapok. Érdemes ropogósra sütni, különben a krémtől hamar megpuhulnak. Hagyom őket kihűlni.

2 zacskó vaníliás pudingport kevés vízzel kikeverek. 8 dl vizet 8 evőkanál cukorral felforralok és hozzáadom a  kikevert pudingpor.Jó  sűrűre főzöm.
6 tojás fehérjét  10 dkg cukorral keményre  felverek és hozzáadom a még forró pudinghoz. Jól összekeverem fakanállal , hogy ne törjön meg a hab.
A tészták tetejét  levágom és a sárga krémet még melegen beletöltöm a tészta aljába. Ha kihűlt  akkor  tejszínhabot verek föl jó keményre ( Hullala ebbe cukor se kell) és   krém tetejére rakom majd  ráteszem a tészta tetejét.
Én kicsit meg is porcukrozom.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése