2012. szeptember 30., vasárnap

Velős palacsinta


Velős palacsinta

Hát  a hét végén  úgy döntöttem velős palancsintát  sütök. Már sokszor csináltam  és  akik ettek belőle   mindig azt mondták hogy finom és  ha jönnek  akkor megint csináljak.
Na  úgy döntöttem , hogy akkor  majd ma  !!!!
Szóval kell hozzá sütni  10 db  sós palacsintát. ( Kicsit vastagabbat  , mint a rendes palacsinta).
Aztán jöhet bele a töltelék:
Kevés olaj,  1/2 kg sertésvelő, egy kis fej hagyma lereszelve, zöldségzöld ( minél több abbál jobb) , só, bors, majoranna ,(Ma pont nem volt itthon majorannám  hát tárkonnyal csináltam   és igy is isteni volt.) . Ezt  mind összesütöm és ha kész  akkor ütök rá 5 db tojást  és  ezzel is összesütöm. Ha kicsilt hűlt  megtöltöm vele a palacsintákat.
Ezután a föltekert palacsintákat tojásban és  zsemlemorzsában megforgatjuk.
A  sütőben  fölmelegítünk olajat  és ha már forró egymásmellé a tepsibe  belerakjuk a palacsintákat. Ha  már szépen pirul az alja akkor  megforgatjuk. Amikor  szép piros akkor  kiszedjük és tálaljuk. Adhatunk mellé savanyúságot, vagy  tartármártást, ki ahogy szereti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése