2012. október 28., vasárnap

10 perces kuglóf


10 perces kuglóf ( Ezt a receptek egy kedves kolléganőmtől kaptam)


Ha nincs időm, de egy kis édességre vágyunk, vagy  épp olyan vendég jön akit  nem vártunk ez egy nagyon praktikus sütemény.
4 db tojás, 25 dkg cukor, 1 dl tej, 1 dl olaj, 1-2 citrom reszelt héja, 20 dkg liszt, 1/2 cs sütőpor, 1 vaníliás cukor, 1 evőkanál kakaó.
A tojások sárgáját kikeverem a cukorral, utána beleteszem a tejet, az olajat, a sütőporos lisztet , a citromok reszelt héját és a van. cukrot. Majd óvatosan belekeverjük felvert  tojások habját a masszába. Kivajazott szilikon formába öntöm, de egy kicsit visszatartok belőle  és abba belekeverem a kakaóport.  ( de  bármilyen mikrózható forma  jó. ( nekem   sincs szilikon sütőm) .Szóval a barna masszát elosztom a másik tetején és aztán egy villával beleforgatom az alatta levőbe. (  ha  gondoljuk és van otthon akkor tehetünk bele  gyümölcsöt ( én most  cseresznyét  , mert az volt otthon) .
Mikróban 650-700W-on 9-10 perc alatt kész.
Sütőben 50 percig kell sütni 180C°-on.
Lerövidíthetjük a sütés idejét ha 600-650 W-on a mikróban sütjük 5-6 percig , majd sütőbe folytatjuk a sütést . Így kb 20 perccel lerövidülhet a sütési idő .




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése