Rakott pennetészta
Hozzávalók:
1 csomag ( 50 dkg ) tollhegy tészta ( penne) sós vízben
megfőzve leszűrve, hideg vízzel leöblítve.
1 tömlős tejszínes krémsajt
10 dkg pizzasonka felcsíkozva
2 tojás
4 evőkanál sűrű paradicsom püré
10 dkg reszelt trappista sajt
2 evőkanál étolaj
1 fej vöröshagyma apró kockákra vágva
2 gerezd fokhagyma összezúzva
1 nagy sárgarépa lereszelve
majoránna ( sok). só , bors, kakukkfű és bazsalikom
A tésztát kifőzzük. Egy evőkanál olajon megpirítjuk a
hagymát és a sonkacsíkokat. Hozzáadjuk a
paradicsompürét 1 dl vizet, a fokhagymát és a fűszereket.
Beleszórjuk a lereszelt sárgarépát. és 10- percig pároljuk.
A krémsajtot összekeverjük a 2 db tojással.
Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal. Beletesszük a tészta 2/3-
át.
Erre jön a paradicsomos- sonkás-sárgarépás szósz. Aztán
ráöntjük a tojásos sajtos keveréket.
Befedjük a maradék tésztával. A tetejére sajtot reszelünk.
Az előmelegített 200C°-os sütőbe addig sütjük, míg a
teteje szépen pirulni kezd. ( Ez kb. 10 perc)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése