2012. október 18., csütörtök

Rakott pennetészta


Rakott pennetészta

Hozzávalók:
1 csomag ( 50 dkg ) tollhegy tészta ( penne) sós vízben
megfőzve leszűrve, hideg vízzel leöblítve.
1 tömlős tejszínes krémsajt
10 dkg pizzasonka felcsíkozva
2 tojás
4 evőkanál sűrű paradicsom püré
10 dkg  reszelt trappista sajt
2 evőkanál étolaj
1 fej vöröshagyma apró kockákra vágva
2 gerezd fokhagyma összezúzva
1 nagy sárgarépa lereszelve
majoránna ( sok). só , bors, kakukkfű  és bazsalikom

A tésztát  kifőzzük.  Egy evőkanál olajon  megpirítjuk a
hagymát  és a sonkacsíkokat. Hozzáadjuk a
paradicsompürét 1 dl vizet, a fokhagymát és a fűszereket.
Beleszórjuk a lereszelt sárgarépát. és  10- percig pároljuk.
A krémsajtot összekeverjük a 2 db tojással.
Egy tűzálló  tálat  kikenünk olajjal. Beletesszük a tészta 2/3-
át.
Erre jön a paradicsomos- sonkás-sárgarépás  szósz. Aztán
ráöntjük a tojásos sajtos keveréket.
Befedjük a maradék tésztával. A tetejére  sajtot reszelünk.
Az előmelegített  200C°-os  sütőbe addig  sütjük, míg a
teteje  szépen pirulni kezd. ( Ez kb. 10 perc)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése