2012. október 28., vasárnap

Bagett, ahogy én csinálom


Bagett, ahogy én csinálom

Hozzávalók:
620 dkg liszt
500 ml  langyos víz
1 kocka élesztő ( 5 dkg)
100 ml olaj
1 teáskanál só
120 g lisztet 200 ml langyos vizet  és az élesztőt  jól
összekeverjük  és  hagyjuk  kelni  2 órát
szobahőmérsékleten.
Aztán  hozzákeverjük az 500 g lisztet  és  az olajat meg a
sót. Nem kell megijedni ha kicsit  lágy marad   vagy  még
ragad  a kezünkre. Lisztezett Ezt  kelesztjük szoba
hőmérsékleten 2-3 1/2 órát.
Amikor  megkelt  jó lisztezett felületen 30 cm-es téglalappá
alakítjuk. 5 egyenlő darabra  vágjuk  és  sütőpapírral bélelt
tepsibe tesszük  egymásmellé. ( Kissé mind a  két végét
meg-tekerjük. ) A tepsibe  még  10 percig kelesztjük.
Ezután  180C°-on sütjük 10 percig. ( A sütőbe egy edénybe
vizet teszünk hogy pára keletkezzen). Ezután  kb 195-200C°
-on sütjük kb 25-30 percig. Ha  már kezd pirosodni akkor
kiveszem  és  egy ecsettel vízzel  lekenem.
aztán  sűtüm  tovább míg  szép  színt  nem kap.
Én egy hegyes késsel megnéztem  mikor  sült  meg teljesen.
(  ha  már  nem ragad akkor  jó.)



















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése