Bagett, ahogy én csinálom
Hozzávalók:
620 dkg liszt
500 ml langyos víz
1 kocka élesztő ( 5 dkg)
100 ml olaj
1 teáskanál só
120 g lisztet 200 ml langyos vizet és az élesztőt jól
összekeverjük és hagyjuk kelni 2 órát
szobahőmérsékleten.
Aztán hozzákeverjük az 500 g lisztet és az olajat meg a
sót. Nem kell megijedni ha kicsit lágy marad vagy még
ragad a kezünkre. Lisztezett Ezt kelesztjük szoba
hőmérsékleten 2-3 1/2 órát.
Amikor megkelt jó lisztezett felületen 30 cm-es téglalappá
alakítjuk. 5 egyenlő darabra vágjuk és sütőpapírral bélelt
tepsibe tesszük egymásmellé. ( Kissé mind a két végét
meg-tekerjük. ) A tepsibe még 10 percig kelesztjük.
Ezután 180C°-on sütjük 10 percig. ( A sütőbe egy edénybe
vizet teszünk hogy pára keletkezzen). Ezután kb 195-200C°
-on sütjük kb 25-30 percig. Ha már kezd pirosodni akkor
kiveszem és egy ecsettel vízzel lekenem.
aztán sűtüm tovább míg szép színt nem kap.
Én egy hegyes késsel megnéztem mikor sült meg teljesen.
( ha már nem ragad akkor jó.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése