2012. október 20., szombat

Medvehagymás pogácsa


Medvehagymás pogácsa( 23 db)

Hozzávalók:
Tökmag a tetejére
30 dkg liszt( nálam 20 dkg fehér  és 10 dkg teljes
kiőrlésű rozsliszt). 1/2 margarin, só, 1/2 pohár tejföl,
1 tojás  sárgája, 2,5 dkg élesztő felfuttatva kis tej és
cukor, annyi tej amit  fölvesz, hogy jól dagasztható
legyen, ne ragadjon a kezünkre. Medvehagyma levél
izléás szerint  jó apróra összevágva.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit össze dagasztjuk , hozzáadjuk a
medvehagymát. 1 órát kelesztjük. Ujjnyi vastagra
nyújtjuk és pogácsa szaggatóval  kiszaggatjuk.
Megkenjük  tojással  , megszórjuk tökmaggal.
Kicsit még kelesztjük  és  előmelegített  sütőben
180C°-on szép pirosra  sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése