Medvehagymás pogácsa( 23 db)
Hozzávalók:
Tökmag a tetejére
30 dkg liszt( nálam 20 dkg fehér és 10 dkg teljes
kiőrlésű rozsliszt). 1/2 margarin, só, 1/2 pohár tejföl,
1 tojás sárgája, 2,5 dkg élesztő felfuttatva kis tej és
cukor, annyi tej amit fölvesz, hogy jól dagasztható
legyen, ne ragadjon a kezünkre. Medvehagyma levél
izléás szerint jó apróra összevágva.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit össze dagasztjuk , hozzáadjuk a
medvehagymát. 1 órát kelesztjük. Ujjnyi vastagra
nyújtjuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Megkenjük tojással , megszórjuk tökmaggal.
Kicsit még kelesztjük és előmelegített sütőben
180C°-on szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése