2012. október 18., csütörtök

Kinder tejszelet


Kinder ??????? Tejszelet

Hozzávalók a tortalapokhoz:
2x 2 db tojás
2x 2 evőkanál cukor
2x 2 evőkanál liszt
2x fél zacskó sütőpor
2x 2 evőkanál meleg víz
Én egy 18 cm átmérőjű kerek kapcsos tortasütőformában
sütöttem.
Egy kis tálban összekeverem a tojást a cukorral, meleg
vízzel
Külön keverőtálban összekeverem a lisztet , sütőport,
kakaóport.
Ezután a kettőt összeöntöm  és  keverőgéppel
összekeverem.
A  sütőt  fölmelegítjük 180C°-ra. A masszát az olajozott
lisztezett sütőformába  öntjük  és  kb 12-15 percig
( tűpróba) sütjük. A tortalapot  kihűtjük.
Ugyanezt elkészítjük  még egyszer  .  Két lapot kapunk.

Hozzávalók a tejkrémhez:

7 dl tej
10 dkg liszt  ( vagy 7 dkg  kukoricakeményítő)
2 evőkanál cukor
10 dkg  fehér  csoki
17 dkg margarin
10 dkg porcukor
A  2 dl tejbe  belekeverjük  a lisztet. A maradék tejet
beleöntjük egy fazékba   és beletördeljük a fehér csokit,
hozzáadjuk a 2 kanál  cukrot. Addig  főzzük  míg a csoki
teljesen elolvad. Aztán  takarékra  vesszük  a tűzhelyet
és hozzáöntjük lisztes  keveréket.
Állandó kevergetés mellett addig főzzük  míg be nem
sűrűsödik.
A margarint a porcukorral habosra keverjük  és a már
teljesen kihűlt tejkrémhez adjuk.

Hozzávalók a mázhoz:
15 dkg  tejcsoki
3 evőkanál tej
2 evőkanál cukor
8 dkg margarin

Gőz fölött felolvasztom a csokit  majd  hozzákeverem a többi
hozzávalót. Ha minden  fölolvadt  simára keverem.

A kapcsos tortaformába  tesszük az egyik  lapot erre  a
krém  felét majd a másik lapot  és arra  a krém másik felét.
Hűtőbe teszem és ha teljesen kihűlt akkor  ráöntöm a
mázat a tetejére.  Lehetőleg este készítsük  és  másnapig
hűtőbe tartjuk. Hidegen fogyasztjuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése