Kinder ??????? Tejszelet
Hozzávalók a tortalapokhoz:
2x 2 db tojás
2x 2 evőkanál cukor
2x 2 evőkanál liszt
2x fél zacskó sütőpor
2x 2 evőkanál meleg víz
Én egy 18 cm átmérőjű kerek kapcsos tortasütőformában
sütöttem.
Egy kis tálban összekeverem a tojást a cukorral, meleg
vízzel
Külön keverőtálban összekeverem a lisztet , sütőport,
kakaóport.
Ezután a kettőt összeöntöm és keverőgéppel
összekeverem.
A sütőt fölmelegítjük 180C°-ra. A masszát az olajozott
lisztezett sütőformába öntjük és kb 12-15 percig
( tűpróba) sütjük. A tortalapot kihűtjük.
Ugyanezt elkészítjük még egyszer . Két lapot kapunk.
Hozzávalók a tejkrémhez:
7 dl tej
10 dkg liszt ( vagy 7 dkg kukoricakeményítő)
2 evőkanál cukor
10 dkg fehér csoki
17 dkg margarin
10 dkg porcukor
A 2 dl tejbe belekeverjük a lisztet. A maradék tejet
beleöntjük egy fazékba és beletördeljük a fehér csokit,
hozzáadjuk a 2 kanál cukrot. Addig főzzük míg a csoki
teljesen elolvad. Aztán takarékra vesszük a tűzhelyet
és hozzáöntjük lisztes keveréket.
Állandó kevergetés mellett addig főzzük míg be nem
sűrűsödik.
A margarint a porcukorral habosra keverjük és a már
teljesen kihűlt tejkrémhez adjuk.
Hozzávalók a mázhoz:
15 dkg tejcsoki
3 evőkanál tej
2 evőkanál cukor
8 dkg margarin
Gőz fölött felolvasztom a csokit majd hozzákeverem a többi
hozzávalót. Ha minden fölolvadt simára keverem.
A kapcsos tortaformába tesszük az egyik lapot erre a
krém felét majd a másik lapot és arra a krém másik felét.
Hűtőbe teszem és ha teljesen kihűlt akkor ráöntöm a
mázat a tetejére. Lehetőleg este készítsük és másnapig
hűtőbe tartjuk. Hidegen fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése