Őszibarackos csirkemell
Hát elmúlt a húsvét is!
Egyik húsvéthétfői finomság receptjét szeretném itt
megosztani.
Ha valaki kedvet kap csinálja meg nyugodtan. Nekünk ízlett.
Hát kell hozzá:
8 szelet csirkemell
1 doboz felezett öszibarack kompót
5 dkg margarin
4-5 levél medvehagyma
2 dl főzőtejszin
1 db tojás
10 dkg trappista sajt
5 dkg füstölt sajt
só, fehérbors
A csirkemell szeleteket kicsit kikloffoljuk, sózzuk, borsozzuk
majd az 5dkg margarinon mindkét felét kicsit átsütjük.
Egy kis olajjal kikenünk egy tepsit és belerakjuk
egymás mellé a húsokat. A felezett őszibarackokat
rétesszük. Közé rakjuk az összetépett medvehagymát.
A tetejét füstölt sajttal megszórjuk, majd a reszelt
trappistával is beborítjuk. A főzőtejszínt kikeverjük a
tojással és aláöntjük.
Hideg sütőbe rakjuk és kb 200C° - on 20 percig fólia alatt
sütjük. Ezután a fóliát levéve még addig sütjük míg a sajt
szépen rá nem pirul.
Én krumplipürét adtam mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése