2012. október 18., csütörtök

Őszibarackos csirkemell


Őszibarackos csirkemell

Hát elmúlt a húsvét is!
Egyik húsvéthétfői finomság  receptjét  szeretném itt
megosztani.
Ha valaki  kedvet kap csinálja meg  nyugodtan. Nekünk ízlett.
Hát  kell hozzá:

8 szelet csirkemell
1 doboz felezett öszibarack kompót
5 dkg margarin
4-5 levél medvehagyma
2 dl főzőtejszin
1 db tojás
10 dkg trappista sajt
5 dkg füstölt  sajt
só, fehérbors
A csirkemell szeleteket kicsit kikloffoljuk, sózzuk, borsozzuk
majd  az 5dkg margarinon  mindkét felét kicsit  átsütjük.
Egy kis olajjal kikenünk egy tepsit és belerakjuk
egymás mellé a húsokat. A felezett őszibarackokat
rétesszük.  Közé rakjuk az összetépett medvehagymát.
A tetejét füstölt sajttal megszórjuk, majd  a reszelt
trappistával is beborítjuk. A főzőtejszínt  kikeverjük a
tojással és aláöntjük.
Hideg sütőbe rakjuk és kb 200C° - on 20 percig fólia alatt
sütjük. Ezután a fóliát levéve  még addig sütjük  míg a sajt
szépen rá nem pirul.
Én krumplipürét adtam mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése