Flódni , palacsintás rétes
Hozzávalók :
12 db palacsinta
1 cs nyolclapos réteslap
Máktöltelék:
10 dkg cukor
1 dl víz
20 dkg darált mák
mazsola
Diótöltelék:
10 dkg cukor
1 dl víz
20 dkg darált dió
mazsola
rum aroma
Almatöltelék:
50 dkg alma
5 dkg margarin
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
fahéj ( ízlés szerint)
1/2 citrom reszelt héja
A máktöltelékhez a cukrot a vízzel felfőzzük és
hozzáadjuk a darált mákot, mazsolát. Hagyjuk kihűlni.
A diótölteléket az előzőek szerint készítjük el.
Az almatöltelékhez a meghámozott ( nagy lyukú reszelőn
lereszelt ) almát olvasztott margarinnal kb. 10 percig
pároljuk. A tűzről levesszük és belekeverjük a cukrot,
esetleg mazsolát, fahéjat, reszelt citromhéjat.
A töltelékekkel megkenünk 4-4-4 db palacsintát és
feltekerjük. Az elvékonyodó végeit levágjuk. 4 db réteslapot
nedves konyharuhára terítünk úgy hogy a lapok között
megkenjük olajjal és meghintjük zsemlemorzsával.
A felénk eső oldalra csíkokba lerakjuk a diós , mellé a
mákos palacsintát.A tetejére pedig az almásat.
A rétest feltekerjük és olajozott tepsire tesszük. A tetejét is
lekenjük olajjal. ( még finomabb ha tojással felvert tejföllel
kenjük le). A másik 4 réteslapot is ugyanígy készítjük el.
Előmelegített sütőbe közepes hőfokon kb. 20 percig sütjük.
Ha már kezd pirulni akkor kész. A rudakat 8 szeletre
vágjuk és melegen tálaljuk. Bár szerintem hidegen is
finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése