2012. október 18., csütörtök

Flódni , palacsintás rétes


Flódni , palacsintás rétes

Hozzávalók  :
12 db palacsinta
1 cs  nyolclapos réteslap
Máktöltelék:
10 dkg  cukor
1 dl víz
20 dkg  darált mák
mazsola
Diótöltelék:
10 dkg cukor
1 dl víz
20 dkg  darált dió
mazsola
rum aroma
Almatöltelék:
50 dkg alma
5 dkg  margarin
2-3 evőkanál  zsemlemorzsa
fahéj ( ízlés szerint)
1/2  citrom reszelt héja
A  máktöltelékhez   a cukrot a vízzel  felfőzzük és
hozzáadjuk a darált mákot, mazsolát. Hagyjuk kihűlni.
A diótölteléket az előzőek szerint készítjük el.
Az almatöltelékhez a meghámozott  ( nagy lyukú reszelőn
lereszelt ) almát olvasztott margarinnal  kb. 10 percig
pároljuk. A tűzről levesszük és belekeverjük a cukrot,
esetleg mazsolát, fahéjat, reszelt citromhéjat.
A töltelékekkel megkenünk 4-4-4 db palacsintát és
feltekerjük. Az elvékonyodó végeit levágjuk. 4 db réteslapot
nedves konyharuhára terítünk úgy hogy  a lapok között
megkenjük olajjal és meghintjük zsemlemorzsával.
A felénk eső oldalra csíkokba lerakjuk a  diós  , mellé a
mákos  palacsintát.A tetejére  pedig az almásat.
A rétest feltekerjük és olajozott tepsire  tesszük. A tetejét is
lekenjük olajjal. ( még finomabb ha tojással  felvert tejföllel
kenjük le). A  másik  4  réteslapot  is  ugyanígy  készítjük el.
Előmelegített sütőbe  közepes hőfokon  kb. 20 percig sütjük.
Ha  már  kezd pirulni akkor  kész. A rudakat   8 szeletre
vágjuk  és  melegen tálaljuk. Bár szerintem  hidegen is
finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése