Hozzávalók:
4 db citrom
A csomag babapiskóta
1 cs vanília puding
4 evőkanál liszt
7 evőkanál cukor
d dl tej + 2 dl tej
1 csomag zselatin
amarettó
Vanília aroma
A 7 kanál cukrot a 4 evőkanál liszttel és a csomag pudingporral összekeverjük. Hozzáadjuk a 8 dl tejet.. Csomómentesre kikeverjük.. Beletesszük a vanília aromát és a megmosott egy db citromnak a reszelt héját. Belecsavarjuk egy citrom levét is és az egészet feltesszük főzni. Szép lassan állandóan kevergetve addig főzzük míg be nem sűrűsödik.
Ha kész az egy csomag zselatint kb 1 dl meleg vízben elkeverjük és kicsit még melegítjük. Nem kell neki forrni. Aztán a még meleg krémünkbe jól elkeverjük.
Amíg hűl a krémünk addig a maradék citromokat ( nekem elég volt 2 db) egy nagyon éles késsel jó vékony szeletekre vágjuk.
2 dl tejben elkeverünk 3 evőkanál cukrot és teszünk bele egy kis amarettót ( ízlés szerint , én kb 1/2 dl-t tettem bele ). Ebbe fogjuk áztatni a babapiskótát.
Fogunk egy nekünk tetsző tálat ( kerek vagy ovális) és a citromkarikákkal az alját és az oldalát is kirakjuk. Majd a krémünk 1/4 -ét beleöntjük. Erre rakjuk szorosan a beáztatott babapiskótát. Erre krém , majd megint babapiskóta. Ezt addig rétegezzük amíg el nem fogy a babapiskóta. A tetejére krém kerül. Ha maradt citromunk akkor tehetünk a krém tetejére ( ez lesz majd a tortánk alja.
Hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára. Mikor kivesszük a hűtőből kiborítjuk egy tálcára vagy nagyobb tányérra. Ha nem akarna kijönni akkor késsel óvatosan meglazítjuk a szélét .
Nagyon finom. Főleg ha valaki szereti a citromot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése