Májas lepény
Hát az egész úgy kezdődött hogy volt itthon kb. 40 dkg
sertés májam. Már egy napja ott " hömbölgött " a
hűtőben.
Resztelt májat nem akartam belőle csinálni, mert azt nem
igazán szeretjük. Ja és még volt kb. 30 dkg gombám is.
Mit is csináljak belőle?? Gondoltam hogy a net-en csak
találok valamit.
Hát találtam is. Szépen kinyomtattam és ..................
szóval ott felejtettem az asztalomon.
Amikor aztán otthon neki akartam állni megcsinálni persze
sehol nem találtam a receptet. Igaz akkor elolvastam de
hát............... most mit mondjak.
Így hát emlékezetből meg " saját kútfőből " álltam neki a
vacsorának.
Ledaráltam a májat, fölszeltem a gombát összekevertem,
aztán tettem hozzá 2 db tojást és 4 db nagyobb reszelt
krumplit. Tettem bele sót ,borsot és sok sok majoránnát.
Ja és egy szép nagy fej hagymát (ezt szintén lereszeltem)
Az egészet jól összekevertem és beleöntöttem egy kiolajozott
tepsibe. Betettem a sütőbe és vártam hogy mi is
lesz ebből.
Közbe észrevettem, hogy a konyha pulton van egy új
fokhagyma szárával. Nincs még veszve semmi !!!-
gondoltam. Szépen fölszeltem és gyorsan a massza
tetejére szórtam. Na vissza a sütőbe.
Mikor kicsit megszurkáltam és nem ragadt a késre a
massza kivettem a sütőből. Kockára vágtam.
Hát mit mondjak ?? Finom lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése