2012. október 28., vasárnap

Chilis bab tortilla lapban


Chilis bab tortilla lapban

15 dkg húsos kolozsvári szalonna
20 dkg főtt csülök
fél szálfüstölt  vagy lángolt kolbász
250 dkg darált hús
1 konzerv kukorica (fagyasztott is lehet)
1 db kaliforniai paprika
1 paradicsom
3 piros és 1 fehér babkonzerv
1 cs chilis bab por
2 közepes vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma

bors
majoránna
tortilla lapok
15-20 dkg sajt
olaj



  • Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, amit sózunk, borsozunk.A hús kifehéredése után a kockára vágott szalonnát, csülköt, a karikára szelt kolbászt és az egész paradicsomot is belerakjuk. 3-5 perc után kevés vízzel (1 dl) felhígítjuk, beleöntjük a 4 konzerv babot (leve nélkül, különben nagyon édes lesz a végén), és a chilis bab port hozzákeverjük. Ha szükséges, öntünk még rá egy kevés vizet (épphogy ellepje). Mikor eléri a forráspontot, a fokhagymanyomóval áttört fokhagymát és az kockára vágott kaliforniai paprikát is hozzáadjuk, és szintén ízlés szerinti majánnával még fűszeresebbé tesszük. Végül a kukoricát is belekeverjük.Mikor minden hús megpuhult, levesszük a tűzről, és  hűlni hagyjuk.A tortilla lapokat megtöltjük az elkészült babbal, összehajtjuk, megszórjuk egy kevés reszelt füstölt sajttal, és addig sütjük a sütőben, míg aranybarnára nem sül.
Szerintem  klassz lett !!!!




    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése