Sült csülök
Hát ez nagyon egyszerű, de nagyszerű étel.
Fogod a füstölt csülköt és 1 fej hagymával ,babérlevéllel, és
4 gerezd fokhagymával addig főzöd míg puha nem lesz.
Ez általában úgy működik hogy ahány kiló annyi óra főlés.
Na most ha ez kész akkor én föl szoktam vastagabb
szeletekre szelni, egy kis bacon szalonnával betakarni és
ezután mehet a sütőbe ahol szép pirosra sütöm.
Ha nem túl zsíros akkor kicsit zsírral, vagy olajjal
kenegetni. Ha meg van egy kis sörünk és azzal kenjük le
még finomabb lesz.
Én tepsibe sült félbevágott, szép piros burgonyával
tálaltam.
Hát a csülök ilyen lett.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy én azért csináltam sült
csülköt itthon, mert voltunk a Miskolci Kocsonya fesztiválon
és a fiam aki szereti a csülköt ott vett sült csülköt
" aranyárban". Az biztos, hogy azt az ízt így nem lehet
idevarázsolni - mivel ott nagy mennyiségben készült- de
azt hiszem ez akkor is finomra sikerült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése