2012. október 18., csütörtök

Kakaós gombóc


Kakaós gombóc


A tészta elkészítése:
Kicsit  másképp készül  minta amegszokott gombócok.
Egy fazékba 2 dl vízet forralunk. Ha forr beleteszünk  5 dkg
margarint és felolvasszuk benne., majd hozzáöntjük a 15 dkg
lisztet. és  tésztát  a tüs fölött símára keverjük.
Ha összeáll és szép síma akkor vesszük le a tűzről és
egyenként beleütünk 2 db  tojást és jól összegyúrjuk
( összekeverjük ) vele.
A  tésztát  teljesen kihűtjük !!!!!!!  Ez nagyon fontos, mert
különben rettenetesen  ragad  az egész.
A kész tésztát hurkává formázzuk és darabokra vágjuk. A
tésztadarabokat összegömbölgetjük aztán  egyesével
szépen kinyújtjuk. A nyújtáshoz  bőven használjunk lisztet,
hogy le ne ragadjon a tészta.
A kinyújtott tésztákra  egy teáskanál Nesquik kakaóport
teszünk, és a  összehajtva óvatosan gombócokat formálunk.
Vigyázzunk , hogy  ki ne lyukadjon és ki ne szórodjon a töl-
telék. Ha ez  megtörténik a napot is elátkozzuk , hogy
kakaós gombóc gyártásába kezdtünk.:)
A gombócokat bő  enyhén sós vízben  kifőzzük.
ha  feljön a víz tetejére  akkor  még  kb 5-6 percig.
Közben kevés olajon  prézlit  pirítunk, kevés cukorral.
A gombócokat ebbe a prézlibe szedjük.
Sajnos  képet  erről nem tudok  föltenni ( legalább is egyen-
lőre )  ugyanis  mire  elmentem volna a fényképezőgépért
elfogyott a gombóc. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése