Kárpátia koncertre készülődve csináltam ezt a finom sütit.
Hozzávalók:
Barna réteg:
15 dkg darált keksz
10 dkg porcukor
5 dkg margarin
5 dkg étcsokoládé
2 evő kanál kakaó por
tej
Piros és zöld réteghez:
15 dkg darált keksz
10 dkg porcukor
5 dkg margarin
tej
Vér narancs aroma
mandula aroma
piros és zöld étel festék
Fehér réteghez:
10 dkg kókusz reszelék
8 dkg porcukor
5 dkg margarin
A barna réteget csak azért tettem rá mert talán jobban
kiemelkednek így a kokárda szép színei.
Na akkor álljunk neki elkészíteni a kokárdát !!
A barna réteghez a darált kekszet a porcukrot és a
kakaó port összekeverjük. Hozzá morzsoljuk a puha
margarint és 5 dkg olvasztott csokit és kevés tejjel
összegyúrjuk, hogy nyújtható legyen , de ne lágy.
A piros és zöld réteghez a is összegyúrjuk a darált kekszet a
margarint, por cukrot és kicsi tejet. Aztán ketté vesszük
úgy hogy egy egyik fele kicsit több legyen. Ez lesz a piros
színű. Ehhez még hozzákeverünk egy kis vér narancs aromát
és egy kis piros étel festéket. A kevesebbhez pedig zöld
mandula aromát és zöld étel festéket keverünk.
Mindkettő gyurma állagú legyen. ( ha kell akkor még
szórunk hozzá egy kis darált kekszet).
A fehér réteghez a kókusz reszeléket a porcukorral és
margarinnal gyúrjuk össze.
Na most ha ez mind elkészült akkor jöhet az összeállítás!!
A zöld tésztából rudat sodrunk. Ezt a kinyújtott kókuszos
tésztába tekerjük. Aztán kinyújtjuk a pirosat és az egészet
beletekerjük, majd jön a barna.
Amire figyeljünk: Minden réteget akkorára nyújtsunk
hogy egyszer érje körbe az előző réteget. Ez elég nehéz,
ha nagyobb akkor levágunk belőle . Ez a jobbik eset, mert
ha kicsire sikerül akkor nehezebb kipótolni.
A nyújtáshoz annyit , hogy én két réteg alufólia között
nyújtottam, hogy ne ragadjon a nyújtó fára.
A kész hengert fóliába csomagoljuk jó szorosan és jól
lehűtjük. Vékony és éles késsel szeleteljük.
Hogy megkapja a kokárda formáját mindkét oldalán egy
fogpiszkálóval bordákat nyomkodunk a tésztába.
Lehet hogy nem a legszabályosabb kokárda lett, de az íze
az nagyon finom.
Néhány kép kedv csinálónak:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése