2012. október 18., csütörtök

Cézár- saláta


Cézár- saláta

Hozzávalók:

Saláta:
1 fej jégsaláta csíkokra  vágva
10 dkg  bacon szalonna  csíkokra  vágva
30 dkg  hideg  sült  sertés hús ( vagy csirke , pulyka )
csíkokra vágva
1 db kigyóuborka, meghámozva , kockára vágva

Salátaöntet:
2 derezd fokhagyma, összezúzva
8 evőkanál majonéz
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál mustár
2 dl  főzőtejszín
só, őrölt fehér bors, majoránna, bazsalikom, petrezselyem
( aprítva)  ízlés szerint.

Díszítés:
reszelt trappista sajt, paradicsom

Elkészítés:
Az öntethez összekeverjük a majonézt a citromlével,
mustárral és végül a főzőtejszínnel. Ehhez adjuk az
összezúzott fokhagymát és a fűszereket.
A tál aljára  tesszük a salátacsíkokat és az uborka kockákat.
Erre megy a szalonnacsíkok és a sült hús csíkok.
A tetejére  tesszük a dresszinget. megszórjuk  reszelt sajttal
és  paradicsom cikkel  díszíthetjük.
Hagyjuk állni  kb  1 órát., hogy összeérjen.
Pirítós kenyérrel fogyaszthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése