Hideg   "vegyesgyümi "  leves


Hozzávalók:

1 l  víz
1 - 1,5  kg  gyümölcs vegyesen  amilyen gyümölcsünk épp  van

ízlés szerint  szegfűszeg,
fahéj ( egész )
2-3  evőkanál  cukor ( attól függ  milyen  gyümölcsünk  van )
citromhéj, citrom  leve
vanília vagy  vanília aroma
2-3 dl  tejszín
1  púpos evőkanál  liszt
rum  vagy rum aroma
Fölteszem  a gyümölcsöt  főzni  a vízzel és  a fűszerekkel , cukorral együtt. kb.  15  perc  főzés után  a tejszínt  a liszttel  kikeverjük  hozzátesszük és  összeforraljuk.
Hideg  vízbe  hűtjük  ki   és  amíg  hűl  addig  belekeverjük a rumaromát  vagy  rumot.
Igazán  hűsítő  leves!!!