Hideg "vegyesgyümi " leves
Hozzávalók:
1 l víz
1 - 1,5 kg gyümölcs vegyesen amilyen gyümölcsünk épp van
só
ízlés szerint szegfűszeg,
fahéj ( egész )
2-3 evőkanál cukor ( attól függ milyen gyümölcsünk van )
citromhéj, citrom leve
vanília vagy vanília aroma
2-3 dl tejszín
1 púpos evőkanál liszt
rum vagy rum aroma
Fölteszem a gyümölcsöt főzni a vízzel és a fűszerekkel , cukorral együtt. kb. 15 perc főzés után a tejszínt a liszttel kikeverjük hozzátesszük és összeforraljuk.
Hideg vízbe hűtjük ki és amíg hűl addig belekeverjük a rumaromát vagy rumot.
Igazán hűsítő leves!!!
Hozzávalók:
1 l víz
1 - 1,5 kg gyümölcs vegyesen amilyen gyümölcsünk épp van
só
ízlés szerint szegfűszeg,
fahéj ( egész )
2-3 evőkanál cukor ( attól függ milyen gyümölcsünk van )
citromhéj, citrom leve
vanília vagy vanília aroma
2-3 dl tejszín
1 púpos evőkanál liszt
rum vagy rum aroma
Fölteszem a gyümölcsöt főzni a vízzel és a fűszerekkel , cukorral együtt. kb. 15 perc főzés után a tejszínt a liszttel kikeverjük hozzátesszük és összeforraljuk.
Hideg vízbe hűtjük ki és amíg hűl addig belekeverjük a rumaromát vagy rumot.
Igazán hűsítő leves!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése