Fügés őzgerinc
Hozzávalók:
1/2 kg értett füge
3 tojás
12 dkg cukor
15 dkg margarin
1 cs. sütőpor
20 dkg liszt
csipet só
citromaroma ( reszelt citromhéj)
A puha margarint a cukorral, sóval,majd a tojásokkal jól
kikeverjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a
citromaromával , és ezt is hozzáadjuk a margarinos
keverékhez. A fügét felaprítjuk, és a tésztába beleforgatjuk.
Egy nagyobb őzgerincformát sütőpapírral kibéleljük, és
beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőbe megsütjük . Ha
már nagyon jön az illata , és a teteje barnul , fogpiszkálóval
megnézzük, hogy még ragad -e. Ha igen, egy sütőpapírt
teszünk a tetejére, és tovább sütjük.
180C°, alul felül sütés 30x12 cm-es tepsi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése