Túró Rudi
Hát igen . Túúúúúúúúúúúró Rudiiiiii . Ma már minden jót amit a boltban lehet venni megpróbálunk itthon is megcsinálni.
Recept nézés a Net-en aztán vagy úgy csináljuk meg ahogy ott olvastuk, vagy kicsit átvariáljuk a saját szánk íze szerint.
A fiam szerint én nyáron ne süssek habos-babos sütiket, hanem olyan túrós joghurtos csodákat csak amiket ha kiveszünk a hűtőből akkor kellemesen felfrissítenek.
No ez a túrórudi volt az egyik aminek nekiálltam , elkészítettem és hát nagy sikert is aratott.
Hozzávalók:
50 dkg túró
1 citrom
1 dzsemfix
2 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál porcukor
1 csomag zseléfix
50 dkg eper ( lehet sárgabarack, őszibarack, narancs)
3 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál tejföl
2 dl tejszín
1 tortabevonó ( 10 dkg tejcsoki)
2 evőkanál napraforgó olaj
Először elkészítjük a tölteléket . A gyümölcsöt megmossuk apró darabokra vágjuk ( barackot , narancsot héja nélkül) és villával jól összetörjük.
3 evőkanál kristálycukrot 1 csomag vaníliás cukrot és a gyümölcsöt föltesszük egy edénybe főzni. Hozzáadjuk a dzsemfixet. Nagy lángon állandó keverés mellett felforraljuk és forraljuk még kb. 3-4 percig. Aztán hagyjuk kihűlni.
Na most ha ez túl " macerás " valakinek akkor természetesen megoldhatja a tölteléket valamilyen darabosabb gyümölcs dzsemmel. De szerintem Így az igazi, ha " frissibe " készítjük a tölteléket.
A következő lépés, hogy villával összetörjük a túrót hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat és egy 1/2 citrom levét.
A tejszínt kemény habbá verjük és hozzáadjuk a zselatinfixet és óvatosan a túrós masszához keverjük.
A massza felét hideg vízzel kiöblített őzgerincformába öntjük, rátesszük középre a gyümölcsös tölteléket és befedjük a maradék túrókrémmel.
Ezután hűtőbe tesszük minimum 2 órára de ha van időnk akkor többre is.
Amikor kivettük a hűtőből melegvízbe mártjuk a formát és kiborítjuk belőle " félkész rudit".
Ezután elkészítjük a csoki mázat. Én mikróba szoktam, de lehet gőz fölött is.
Csokit összetördelem rá az olajt és mehet a mikróba 600W-on míg meg nem olvad. Vigyázzunk vele inkább többször tegyük be rövid időre és közbe keverjük meg.
Ha megolvadt kicsit várunk és már kenhetjük is föl a túró tetejére.
Mehet az egész vissza a hűtőbe. Ha megszilárdult a csokimáz akkor meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.
Igazán finom és mutatós !!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése