Túró Rudi

Hát  igen  .  Túúúúúúúúúúúró Rudiiiiii . Ma  már  minden  jót  amit  a boltban lehet  venni  megpróbálunk  itthon is megcsinálni.
Recept  nézés a  Net-en  aztán  vagy  úgy  csináljuk  meg ahogy ott olvastuk, vagy  kicsit átvariáljuk  a saját  szánk íze  szerint.
A fiam  szerint  én  nyáron  ne süssek  habos-babos  sütiket, hanem olyan túrós  joghurtos  csodákat  csak  amiket  ha kiveszünk a hűtőből  akkor  kellemesen felfrissítenek.
No ez  a túrórudi  volt  az  egyik  aminek  nekiálltam , elkészítettem és  hát nagy sikert is aratott.
Hozzávalók:
50 dkg túró
1 citrom
1 dzsemfix
2 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál porcukor
1 csomag zseléfix
50 dkg eper  ( lehet  sárgabarack, őszibarack, narancs)
3 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál tejföl
2 dl  tejszín
1 tortabevonó (  10 dkg  tejcsoki)
2 evőkanál napraforgó olaj

Először elkészítjük  a tölteléket .  A  gyümölcsöt  megmossuk apró darabokra  vágjuk ( barackot , narancsot  héja  nélkül) és villával jól összetörjük.
3 evőkanál kristálycukrot 1 csomag vaníliás cukrot és a gyümölcsöt  föltesszük  egy edénybe  főzni. Hozzáadjuk a dzsemfixet. Nagy lángon állandó keverés mellett felforraljuk  és  forraljuk  még  kb. 3-4 percig. Aztán hagyjuk kihűlni.
Na most ha ez  túl  " macerás " valakinek akkor  természetesen megoldhatja  a tölteléket  valamilyen darabosabb gyümölcs dzsemmel. De szerintem  Így az igazi, ha " frissibe " készítjük a tölteléket.
A következő  lépés, hogy villával összetörjük a túrót hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot, vaníliás cukrot, reszelt  citromhéjat és egy 1/2 citrom levét.
A tejszínt kemény habbá  verjük  és hozzáadjuk  a zselatinfixet és óvatosan a túrós masszához  keverjük.
A massza felét hideg vízzel kiöblített őzgerincformába öntjük, rátesszük  középre a gyümölcsös tölteléket és befedjük  a maradék túrókrémmel.
Ezután  hűtőbe tesszük  minimum 2  órára  de  ha  van időnk akkor  többre is.
Amikor kivettük a hűtőből  melegvízbe  mártjuk a formát  és kiborítjuk  belőle  " félkész  rudit".
Ezután elkészítjük a csoki mázat.  Én  mikróba  szoktam, de  lehet  gőz fölött is.
Csokit összetördelem rá az olajt   és  mehet a mikróba 600W-on míg  meg nem olvad. Vigyázzunk  vele  inkább többször tegyük be rövid időre  és  közbe keverjük  meg.
Ha  megolvadt  kicsit  várunk  és  már kenhetjük is  föl a túró tetejére.
Mehet az egész  vissza a hűtőbe.  Ha  megszilárdult a csokimáz  akkor  meleg vízbe  mártott késsel  szeleteljük.

Igazán  finom és mutatós !!!!