Ribizlis sütemény
Hozzávalók:
30 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó
15 dkg cukor
2 dl narancslé (hát én bodza szörpöt tettem bele és csak
1 dl )
4 tojás
Egy marék ribizli ( én sok sok ribizlit tettem bele)
( nagy nagy marékkal)
2 dl olaj
A krémhez:
1 csomag vaníliás puding( na itt is beújítottam, mert nem
volt vanília pudingom és eper pudingot tettem rá. kicsit
féltem is de nagyon finom lett a sok sok gyümölcs íz
kavalkáddal)
15 dkg porcukor
3,5 dl tej
15 dkg margarin
A tojást a cukorral sűrű krémmé keverjük. Az olajat
elkeverjük a narancs ( bodza ) lével, a lisztet meg a
sütőporral keverjük össze.
Majd az összes hozzávalót összekeverjük.
Két részre osztjuk a masszát és az egyik felébe
belekeverjük a kakaót. Ezt a kakaós tésztát tepsibe
tesszük és 10 percig elősütjük.
A ribizlit belekeverjük a másik masszába és rásimítjuk az
elősütött barna tésztára. Tűpróbáig sütjük.
A pudingot felfőzzük kikeverjük a margarinnal és a
cukorral majd a kihűlt tésztára simítjuk. tetejére
papírrácson keresztül kakaóport hintünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése