2012. október 28., vasárnap

Franciasaláta


Franciasaláta ahogy én csinálom

Hozzávalók  ízlés szerinti mennyiségben: cukorborsó,
sárgarépa, kockára vágott  burgonya, esetleg  karfiol.
Ezeket  megpárolom. Ha  kihűlt akkor leszűröm és egy
tálba  borítom  majd  még jön hozzá esetleg kukorica
konzerv, kockára  vágott alma, kockára  vágott cseme-
ge uborka (savanyúságnak eltett). Ezután adok
hozzá izlés szerint  majonézt, sót, borsot, tejfölt és
mustárt.
Ezeket  mindenkinek az ízlésére bízom. Ha mindez
megvan akkor  összekeverem az egészet. Ja  bár
nem a franciasalátába  való , de azért én még
szoktam beletenni kockára  vágott párizsit is. Persze
ez el is  maradhat. Ezután kezdem a díszítést!!!!
Az " egerek" : a teste  főtt tojás;  a szeme szegfűbors;
az orra sárgarépa; a füle pritaminpaprika.
Jó étvágyat  kívánok hozzá !!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése