2012. október 18., csütörtök

Gesztenye kocka


Gesztenye kocka

Az a nagy igazság , hogy ezt a receptet is  a kolléganőmtől
kaptam, de remélem csak félig-meddig ékeskedek idegen
tollakkal !!!!
Sőt mi több Ő  már kitapasztalta  és  kicsit át is írta az ere-
deti receptet. Én már a javított változatot kaptam.
Hozzávalók a tésztához:
9 tojás
9 evő kanál porcukor,
15 dkg rama margarin
9 evő kanál liszt.
1 cs sütőpor
3 evő kanál keserű kakaó por
A tepsi kikenéséhez : margarin és liszt
A krémhez:
1 csomag vanília puding por
3 dl tej
25 dkg porcukor
20 dkg margarin
50 dkg gesztenye massza
rum aroma , vagy 2 evő kanál rum
A tetejére:
1/2 liter habtejszín ( hullala) cukrozott
Keserű kakaó por
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, az
olvasztott de nem meleg margarint belecsorgatjuk  és kb 2
percig keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval
összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk de nem
keverjük bele, A tojás fehérjét kemény habbá verjük és egy
harmadát  a masszára kanalazzuk. Ezután óvatosan
összeforgatjuk. a többi kakaós lisztet  és tojás fehérjét
ugyanígy két részletben hozzáadjuk.
A nagy tepsit margarinnal kikenjük, belisztezzük  és a
masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben 180C°-on kb.
20 perc alatt megsül. ( tűpróba).
A krémhez a pudingot a tejben 10 dkg porcukorral felfőzzük
és hűlni hagyjuk. A puha margarint először magában majd
a többi porcukorral habosra keverjük..  A fölengedett puha
gesztenye masszát átpasszírozzuk, és a cukros
margarinhoz keverjük a hideg pudinggal együtt. Rummal,
vagy rum aromával ízesítjük. Egyenletesen a kihűlt tészta
tetejére simítjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük. Ezt a gesztenye krémre
kenjük. A tetejére keserű kakaó port szitálunk. Rövid időre
behűtjük és forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése