20 dkg vajas keksz ( Én a Spar-ban akadtam rá és az
nagyon finom)
A karamellhez:
1 dl tej
10 dkg vaj
20 dkg kristálycukor
A mázhoz:
10 dkg étcsokoládé
10 dkg nutella ( én az olcsóbb nutókával csináltam)
Egy kisebb tepsit ( 25x25 cm ) vagy egy négyszögletes
tálat kirakunk a vajas keksz felével.
A karamellhez a hozzávalókat felforraljuk és 8-10 percig
főzzük,hogy besűrűsödjön , de azért folyékony maradjon.
Ha kész ráöntjük a kekszek tetejére és azonnal rárakunk
még egy sor kekszet.
Fél órára hűtőbe tesszük.
A nutellát és az étcsokit gőz fölött vagy mikróba
fölolvasszuk és a kihűlt keksz tetejére öntjük.
Nem kell elsimogatni.
Ezután újra hűtőbe tesszük.
1/2 óra múlva szeletelhetjük is, de ha kibírjuk akkor jobb
ha várunk vele egy napot. Akkor lesz az igazi!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése