Házi sajt ( ahogy én csinálom)
Az alapreceptet a net-en találtam, de kicsit átvariáltam
Hozzávalók:
1 liter tej
1/2 kg túró
6 dkg vaj
1 egész tojás
1 kávés kanál szódabikarbóna
2 kávéskanál só
A liter tejet felforraljuk majd a túróval 10 percig főzzük.
Nyomás nélkül leszűrjük róla a savót. (Én ezt a savót
hűtőbe teszem és megiszom)
Egy tálba teszem a leszűrt túrót és hozzáadom a vajat, a
tojást a szódabikarbónát és a sót. Jól összekeverem.
Az egészet még főzzük nagyon óvatosan 15 percig. Közben
állandóan kevergetjük.
Ha elválik az edény falától levesszük a tűzről és valamilyen
formába rakjuk. Olyan keményre fog megállni , hogy akár
reszelhető is lesz. Fűszerezhetjük medvehagymával,
snidlinggel, köménnyel, zöld fűszerekkel. Bármivel ami
nekünk ízlik.
Én simát és medvehagymásat csináltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése