2012. október 18., csütörtök

A Pénz


A Pénz

A pénzről beszélünk, és tulajdonképpen nem is tudjuk mi a pénz. Miért lehet elhitetni az emberekkel, hogy egy festett, papírdarabnak, egy műanyag kártyának vagy egy olcsó fémből készült érmének értéke van? Sőt még ennél is rosszabb : olyan díszek amelyek ritka , könnyen szállítható, megszámlálható, többfelé osztható dolgokból készültek.. Gyöngyök,aranyszemcsék, drágakövek. Az emberek valamikor jól látható helyen hordták a vagyonukat. Időnként állatra, gabonára váltották őket.
Az a vicc, hogy még ma is úgy viselkedünk, mint a primitív törzsek: ékszereket hordunk, hogy megmutassuk, mennyire gazdagok vagyunk, bár sokszor több ékszerünk van , mint pénzünk.
De vajon pénzzel tudunk fizetni azért, hogy kapjunk még egy órát az élettől? Visszakapjuk pénzünkért az elvesztett szeretteinket? Nem. Kaphatunk  pénzünkért  szerelmet?
Hiába vannak ékszereink,hitelkártyáink,, hiába vagyunk gazdagok, ha  a szívünk mélyén mindannyian tudjuk,hogy mindent azért teszünk, hogy szerelmet, gyengédséget kapjunk, hogy találjunk valakit aki mindenestől szeret.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése