2012. október 18., csütörtök

Csirke tekercs


Csirke tekercs

Hozzávalók:
3 egész  csirkemell filé
12 szelet bacon szalonna
kb 70 dkg gyorsrízs
100g  magyaros  tömlős sajt
1 db nagy sárgarépa
só, őrölt fekete bors,borsikafű, grillfűszer
3 db nagyobb gerezd zúzott fokhagyma

A csirkemellett 4 szeletre vágjuk. egyszer széltébe egyszer
hosszába .( Ez  ugye akkor  12 szelet). Kikloffoljuk.
Fűszerezzük. A gyorsrízst  sós vízben megfőzzük majd olajon
grillfűszerrel megszórva megfuttatjuk  és hülni hagyjuk.
A gyorsrizsbe  belekeverjük a sajtkrémetés a zúzott fok-
hagymát. Jól összekeverjük. A sárgarépát  meghámozzuk
majd a zöldséghámozóval hosszába 1 cm széles szeleteket
vágunk és 10 percig pároljuk. ( nem főzzük!!!!!!)
Egy vágódeszkára  fektetjük a bacon-t erre egy szelet húst
majd szétosztunk rajt egy jó evőkanál sajtkrémes rizst.
A rizsre 3 szelet párolt sárgarépát teszünk és óvatosan
föltekerjük. Az összes hússzelettel ugyanezt csináljuk.
A hústekercseket vékonyan kizsírozott hőálló tálba rakjuk
és forró sütőben pirosra sütjük. Ha nagyon pirulna
alufóliával letakarjuk. Miután megsültak a husihengereket
kettévágjuk így alacsonyabb tekercseket  kapunk és a
töltelék is szépen mutat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése