2012. október 20., szombat

Vargabéles pagoda


Vargabéles pagoda

Hozzávalók:
1 cs réteslap, 5 dkg vaj, 25 dkg cérnametélt,25 dkg
túró, 50 dkg mascarpone , 4 tojás, 2 vaníliás cukor, 2
dl tej, egy teáskanál vanília aroma. 15 dkg cukor, 15
dkg mazsola, 1 citrom héja, 25 dkg eper, 1/2 citrom
leve.
Először is megfőzzük a cérnametéltet, és félretesszük.
Majd elkészítjük a krémet. a 2 dl tejet felforraljuk és
ha kihűlt elkeverünk benne  4 tojás sárgáját és 15
dkg cukrot. ill a vaníliás cukrokat és a vanília aromát.
Gőz fölött kell óvatosan melegíteni különben a tojás
kicsapódik. Ezt keverjük össze a  a cérnametélttel , a
túróval   és a kikevert mascarponéval.  az egészet
újra összemelegítjük.
A réteslapot négyzetekre vágjuk, megkenjük
olvasztott vajjal, és sütőben megpirítjuk. Most már
összeállíthatjuk a vargabéles pagodákat. Egy
rétesnégyzet, egy adag krém, egy rétes, egy krém  és
még egyszer ugyanez. A tetejére krémet teszünk.  a
tetejét leöntjük  epervelővel. Ehhez a mirelit eperhez
cukrot és citromot adunk és összeturmixoljuk. A
desszert mellé  vagy a tetejére tesszük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése