Vargabéles pagoda
Hozzávalók:
1 cs réteslap, 5 dkg vaj, 25 dkg cérnametélt,25 dkg
túró, 50 dkg mascarpone , 4 tojás, 2 vaníliás cukor, 2
dl tej, egy teáskanál vanília aroma. 15 dkg cukor, 15
dkg mazsola, 1 citrom héja, 25 dkg eper, 1/2 citrom
leve.
Először is megfőzzük a cérnametéltet, és félretesszük.
Majd elkészítjük a krémet. a 2 dl tejet felforraljuk és
ha kihűlt elkeverünk benne 4 tojás sárgáját és 15
dkg cukrot. ill a vaníliás cukrokat és a vanília aromát.
Gőz fölött kell óvatosan melegíteni különben a tojás
kicsapódik. Ezt keverjük össze a a cérnametélttel , a
túróval és a kikevert mascarponéval. az egészet
újra összemelegítjük.
A réteslapot négyzetekre vágjuk, megkenjük
olvasztott vajjal, és sütőben megpirítjuk. Most már
összeállíthatjuk a vargabéles pagodákat. Egy
rétesnégyzet, egy adag krém, egy rétes, egy krém és
még egyszer ugyanez. A tetejére krémet teszünk. a
tetejét leöntjük epervelővel. Ehhez a mirelit eperhez
cukrot és citromot adunk és összeturmixoljuk. A
desszert mellé vagy a tetejére tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése