Töltött padlizsán
Nálam így készült.
Tegnap megmaradt egy kis " zöldséges " rizs. Már
ahhoz kevés volt hogy köretként használjam. Ezért
gondoltam, hogy csinálok egy kis töltött padlizsánt.
Vettem 2 db padlizsánt. A végét levágtam és ketté
vágtam , majd sütőbe 15- 20 percig sütöttem.
Mikor kicsit kihűlt akkor a belsejét óvatosan
kiszedtem fölkockáztam. Közben 40 dkg darált hús
1 db közepes fölkockázott hagymával összesütöttem.
Sóztam , borsóztam és tettem hozzá majoránnát és kicsi
borsikafüvet. Ezután összekevertem a megmaradt rizzsel
( amiben cukorborsó, sárgarépa, pritamin paprika és
kukorica is volt). Ütöttem hozzá két nyers tojást és
még hozzákevertem a fölkockázott padlizsánt és 1 db
fölkockázott paradicsomot.
Ezt az egészet a tepsiben egymás mellé tett
padlizsán héjakba visszatöltöttem. A tetejére 1 db tojással
összekevert tejfölt öntöttem és alufólia alatt kb 15 percig
200c°-on sütöttem. Ezután levettem a fóliát és még addig
sütöttem míg kicsit megpirult a teteje.
Pirított kenyérrel ettük. Nagyon finom lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése