2012. október 28., vasárnap

Habos linzer


Habos linzer ( Kb. 40 db)

Hozzávalók:
Tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg cukor
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 db tojás sárgája
1 db citrom reszelt héja

A habhoz:
4 tojás fehérje
36 dkg cukor

Díszítéshez:
barack lekvár
5 dkg ét-  vagy tejcsokoládé, 1 evőkanál étolaj

A tészta hozzávalóiból linzertésztát készítünk. Jól
összegyúrjuk. Vékonyra  kb 3 mm-esere nyújtjuk.
Karikákat szaggatunk  belőle,és sütőpapírral  bélelt
tepsibe  tesszük, majd 180C°-on sütjük, de  vigyáz-
zunk  meg ne barnuljon. Még  forrón  szedjük  ki a
tepsiből  mert ha  meghűl  akkor  nagyon törik.
Elkészítjük a habot: 24 dkg cukrot kevés vízzel( épp
hogy ellepi a cukrot) sűrűre főzzük. Ezt  nagyon kis
lángon csináljuk, mert ha karamellizálódik a cukor
akkor  nem lesz  szép fehér. Míg  főzzük kevergetni
nem szabad. Addig  főzzük  amíg szépen gyöngyözni
nem kezd. Közben a tojásfehérjét fölverjük a mara-
dék 12 dkg cukorral. Kemény habot  verünk. Lassan
hozzácsorgatjuk a főzött cukrot.. A főzött cukorral
együtt  még egy rövid ideig verjük a habot. ( A hab
kemény legyen)
Ezután a már meghűlt linzerkarikákat  visszarakjuk  a
kihűlt  tepsikbe  és nyomózsákból a habból kört
formázunk  rá. Utána a sütőbe 100C°-on szárítjuk
kb. 15 percet. ( addig  míg a hab már  nem ragad ha-
nem  szépen megszárad). Mikor  kész  akkor a
közepébe lekvárt teszünk. A tetejét csokival
díszítjük. (  Gőz  fölött a csoki és étolaj fölolvasztva)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése