2012. október 28., vasárnap

Őszibarack


Őszibarack

30 dkg cukrot, 20 dkg margarint, 2 tojás sárgáját,kikeverni,
majd 2 dl tejet is hozzákeverünk. 2 órát állni hagyjuk.
Utána 75 dkg liszttel , 2 sütőporral jól összedolgozzuk.
Dió nagyságú gombócokat formázunk belőle és  szép
világosbarnára sütjük.  Belsejét kivájjuk.

Töltelék:
4 dl tej, kevés kakaó, 20 dkg cukor, 15 dkg darált dió
rum.. Felfőzzük,  a kivájt tészta  belsejét belekeverjük és
 megtöltjük a gombócokat.Két - két tésztát összeragasztunk.
Színes ( vérnarancs , és dió) aromával szépen
megkenegetjük.

2 tojás fehérjét  kicsit  fölverünk és az egész " barackot"
bekenjük. Kristálycukorba  meghempergetjük. Puszpáng le-
véllel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése