Őszibarack
30 dkg cukrot, 20 dkg margarint, 2 tojás sárgáját,kikeverni,
majd 2 dl tejet is hozzákeverünk. 2 órát állni hagyjuk.
Utána 75 dkg liszttel , 2 sütőporral jól összedolgozzuk.
Dió nagyságú gombócokat formázunk belőle és szép
világosbarnára sütjük. Belsejét kivájjuk.
Töltelék:
4 dl tej, kevés kakaó, 20 dkg cukor, 15 dkg darált dió
rum.. Felfőzzük, a kivájt tészta belsejét belekeverjük és
megtöltjük a gombócokat.Két - két tésztát összeragasztunk.
Színes ( vérnarancs , és dió) aromával szépen
megkenegetjük.
2 tojás fehérjét kicsit fölverünk és az egész " barackot"
bekenjük. Kristálycukorba meghempergetjük. Puszpáng le-
véllel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése