Csokoládés alma akár ajándékba is
Karácsony előtt ( többek között ) Pozsonyban voltam
az adventi vásáron ott láttam a piros cukormázba
kókuszba forgatott almát. Úgy döntöttem egyet haza
hozok.
A gyerekeim is megkóstolták majd eltelt egy kis idő
és a kis menyemtől én is kaptam egy almát ami
csokiba volt mártva és mandulába forgatva.
Mivel nagyon ízlett ezért én is megpróbálkoztam az
elkészítésével.
Szóval minden féle mikulás csokit ( mert hát az volt
itthon sok) vízgőz fölött fölolvasztottam és mint a
sütemények tetejére készített mázaknál szokás
tettem bele étolajat. ( KB 10 dkg csokihoz 2-3
evőkanál olaj )Ebbe a csokimasszába forgattam be az
előre elkészített almákat.
Az "előre elkészítésről" is Henike mesélt nekem.
Szóval az almákat kicsit megforgatjuk forrásban
levő vízben, hogy a viasz lejöjjön róla és a csoki
pedig ráragadjon. Még a meleg csokis mázas almát
cukordekorba, mandulába, kókuszba forgathatjuk.
Hát végül is azt hiszem siker koronázta a próbálko-
zásomat.
Ilyenek lettek:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése