2012. október 28., vasárnap

Csodapalancsinta Torta


Csodapalancsinta Torta

Hát  mint a neve is mutatja  ez egy " csoda"  palacsinta!!!!!
A  fiam hozta a receptet. Egyik kolléganője  szokta  sütni.
Itt volt ez  hosszú  hétvége , gondoltam én is
megpróbálkozok ezzel a " csodával".

Igaz  én egy kicsikét,.... de tényleg csak kicsikét
átvariáltam a receptet. Mindenkinek  nagyon izlett és hát
kinézetre se volt semmi.
Íme  most  már  az általam " átberhelt" recept.
12 db kisütött palacsinta
1 csomag  babapiskóta ( nem kell mind )
1 vaníliás puding + 4 dl tej +2 evőkanál cukor
1 csokis puding + 4 dl tej +2 evőkanál cukor
1 rumpuncs puding
1 db  3 az  1 - ben kávé forróvízben feloldva
0,5 dl amarettó
2 dl  tej
cukrozott kakaópor a palacsinták töltéséhez
1 üveg magozott meggybefőtt

Na most akkor  fogjuk a nagyobbik  kapcsos tortaformánkat
és kezdődhet is a palacsinta torta összerakása.
A babapiskótát beáztatjuk a kávé, tej , amarettó keveréké-
be, aztán a tortaforma aljára rakjuk  jó szorosan. De tény-
leg szorosan ám! Nem szabad hogy a torta forma alja ki-
látszon. Azután a vanília pudingot  4 dl tejjel 2 kanál
cukorral  felfőzzük és forrón a babapiskótára öntjük, és
elsimítjuk rajta.
A palacsintákat megtöltjük a cukrozott kakaóporral és jó
szorosan feltekekerjük. Ezútán a csigaalak következik a
tortaforma alakját felvéve kívülről a torta közepe felé
haladva a feltekert palacsintákat szorosan egymásután
fektetve beborítjuk a vanília puding felületét. Na most ez
kicsit  macerásan hangzik  de nem bonyolult  ám. Szóval  ha
ezzel is megvagyunk akkor a csokipudingot  főzzük  föl a
vaníliáshoz hasonlóan  és még azon forrón  ráöntjük a pala-
csintákra, majd szépen elsimítjuk.
Aztán  jöhet a meggy. A magozott meggy kompótot
leszűrjük  és a meggyet a csokipuding tetejére egyenletesen
rárakjuk. A meggy levét ( kiegészítve vízzel ha kell 4 dl-re)
felfőzzük a rumpuncs  pudinggal. Azon melegében mehet  is
a meggy tetejére. Szépen elsimítjuk.
Kihűtjük.
No és most  jön a neheze !!!!!!!!!!
Legalább 6 órára hűtőbe tesszük. Aztán lessük az órát, hogy
mikor is lehet a " csodát" felszelni. A legjobb délután, este
csinálni  és akkor talán könnyebb megállni , hogy éjszaka
ne menjünk le megkezdeni!!!
Mielőtt megkezdenénk egy éles késsel körbevágjuk  és a
kapcsos formát levesszük róla.
Aztán  mindenki örömére megvághatjuk és tálalhatjuk.
Nálam aki  kóstolta , mindenki elismeréssel nyilatkozott a
palacsinta ezen formában való elkészítéséről.
És most jöjjenek a képek, bizonyítva hogy  nem csak finom,
de még mutatós is.:)
Na  ugye  !!!   Igazam van???




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése