Csodapalancsinta Torta
Hát mint a neve is mutatja ez egy " csoda" palacsinta!!!!!
A fiam hozta a receptet. Egyik kolléganője szokta sütni.
Itt volt ez hosszú hétvége , gondoltam én is
megpróbálkozok ezzel a " csodával".
Igaz én egy kicsikét,.... de tényleg csak kicsikét
átvariáltam a receptet. Mindenkinek nagyon izlett és hát
kinézetre se volt semmi.
Íme most már az általam " átberhelt" recept.
12 db kisütött palacsinta
1 csomag babapiskóta ( nem kell mind )
1 vaníliás puding + 4 dl tej +2 evőkanál cukor
1 csokis puding + 4 dl tej +2 evőkanál cukor
1 rumpuncs puding
1 db 3 az 1 - ben kávé forróvízben feloldva
0,5 dl amarettó
2 dl tej
cukrozott kakaópor a palacsinták töltéséhez
1 üveg magozott meggybefőtt
Na most akkor fogjuk a nagyobbik kapcsos tortaformánkat
és kezdődhet is a palacsinta torta összerakása.
A babapiskótát beáztatjuk a kávé, tej , amarettó keveréké-
be, aztán a tortaforma aljára rakjuk jó szorosan. De tény-
leg szorosan ám! Nem szabad hogy a torta forma alja ki-
látszon. Azután a vanília pudingot 4 dl tejjel 2 kanál
cukorral felfőzzük és forrón a babapiskótára öntjük, és
elsimítjuk rajta.
A palacsintákat megtöltjük a cukrozott kakaóporral és jó
szorosan feltekekerjük. Ezútán a csigaalak következik a
tortaforma alakját felvéve kívülről a torta közepe felé
haladva a feltekert palacsintákat szorosan egymásután
fektetve beborítjuk a vanília puding felületét. Na most ez
kicsit macerásan hangzik de nem bonyolult ám. Szóval ha
ezzel is megvagyunk akkor a csokipudingot főzzük föl a
vaníliáshoz hasonlóan és még azon forrón ráöntjük a pala-
csintákra, majd szépen elsimítjuk.
Aztán jöhet a meggy. A magozott meggy kompótot
leszűrjük és a meggyet a csokipuding tetejére egyenletesen
rárakjuk. A meggy levét ( kiegészítve vízzel ha kell 4 dl-re)
felfőzzük a rumpuncs pudinggal. Azon melegében mehet is
a meggy tetejére. Szépen elsimítjuk.
Kihűtjük.
No és most jön a neheze !!!!!!!!!!
Legalább 6 órára hűtőbe tesszük. Aztán lessük az órát, hogy
mikor is lehet a " csodát" felszelni. A legjobb délután, este
csinálni és akkor talán könnyebb megállni , hogy éjszaka
ne menjünk le megkezdeni!!!
Mielőtt megkezdenénk egy éles késsel körbevágjuk és a
kapcsos formát levesszük róla.
Aztán mindenki örömére megvághatjuk és tálalhatjuk.
Nálam aki kóstolta , mindenki elismeréssel nyilatkozott a
palacsinta ezen formában való elkészítéséről.
És most jöjjenek a képek, bizonyítva hogy nem csak finom,
de még mutatós is.:)
Na ugye !!! Igazam van???
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése