Medvehagymás tekercs ( ahogy én csinálom)
Ilyenkor tavasszal pontosabban márciusban
érdemes gyűjteni a medvehagyma levelét ami
nagyon jó méregtelenítő. Ez a fokhagyma illatú levél
használható nagyon sok finom étel elkészítéséhez.
Én most ezt a tekercset készítettem
medvehagymával.
Hozzávalók a tekercshez 4 fő részére :
16 szelet csirkemell ( vékony)
8 szelet pizza sonka ( négyzet alakú)
8 szelet nagyon vékony sajtszelet
16 medvehagymalevél
só, bors , olaj
A csirkemell szeleteket kikloffolom kicsit , sózom,
borsozom és ráteszek egy medvehagyma levelet.
Erre kerül egy fél szelet sonka és egy sajt szelet.
Ezután a húst föltekerem és fogpiszkálóval meg-
tűzöm. Előmelegített olajban minden oldalát lassan
megsütöm.
Ezután elkészítem a mártást.
Hozzávalók:
1/2 l főzőtejszín
2 evőkanál liszt
3 medvehagyma levél
1 evőkanálnyi vágott petrezselyemzöld
A sült hús után megmaradt szafthoz hozzáöntök
1 dl vizet, a tejszínben elkeverem lisztet a
petrezselyemzöldet és a medvehagyma levelet.
A szafthoz öntöm és mártás sűrűségűre főzöm.
Ha nem elég sós akkor sózom és borsozom. ( Ízlés
szerint).
Én krumpli pürét csináltam hozzá, de rizzsel is
finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése